Igen. Még mindig cseresznye. :)
Hozzávalók:
0,5 kg magozott cseresznye
0,5 l tejföl
1,5 ek keményítő
2 ek házi vaníliás cukor
2 ek olaj + kenéshez
2 ek mák
6 lap réteslap, félbevágva
0,5 l tejföl
1,5 ek keményítő
2 ek házi vaníliás cukor
2 ek olaj + kenéshez
2 ek mák
6 lap réteslap, félbevágva
A tejfölt összekeverem a cukorral, a keményítővel, a mákkal és az olajjal. (Keményítő helyett lehet használni vaníliás pudingport is.) Egy kiolajozott tepsire fektetek 3 fél lapot, rákenem a tejfölös mák egyharmadát, megszórom a cseresznye egyharmadával, majd ezt még kétszer megismétlem. A tetejére kerül az utolsó három lap, ezt olajjal lekenem. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
4 megjegyzés:
Igen, még mindig jöhet!!!...:)
:)
Finom szaftos, irtó jól néz ki! Meggyesről hallottam, cseresznyésről még nem. Eddig... :o) Guszta!
Tényleg elég krémes volt. Egy kicsit olyan, mintha a mákos gubára ráesett volna a cseresznyés rétes. :)
Megjegyzés küldése