Rajongok az olasz paradicsomos tésztákért. Viszont bevallom, nálam sajnos nem olyan régi felfedezett ez a fajta vastag csőtészta (mezze maniche rigate), de hamar az egyik kedvencem lett. Ha fokozni akarjuk az élvezeteket, akkor ezt az ételt be is süthetjük egy kis (khmm... sok-sok) sajttal.
1 db padlizsán
4-5 db aszalt paradicsom
3 dl passzírozott paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma (a jóból sosem elég)
0,5-1 dl száraz vörösbor
1 csokor bazsalikom
0,5-1 dl olivaolaj
só, bors
szarvasgombaolaj (opcionális)
A kisebb kockákra vágott padlizsánt több részletben kevés olivaolajon lepirítom, majd félreteszem. (A sütés közben ne nagyon pótoljuk az olajat, mert a padlizsán képes rengeteget magába szívni, ami a végén túlzottan olajossá teheti ételünket.) Kevés olivaolajon aranybarnára pirítom a szeletelt fokhagymát. Hozzáadom a passzírozott paradicsomot, 1-2 dl vizet, a vörösbort, sózom, borsozom és 20-30 percig kis lángon főzöm. Ha besűrüsödött, hozzáadom a felkockázott aszalt paradicsomot, a padlizsánt, majd összeforralom. Végül a tűzről levéve beletépkedem a bazsalikomleveleket is. Összekeverem a kifőzött tésztával, tálalom és megöntözöm szarvasgombaolajjal.
7 megjegyzés:
Egyszerű és gyönyörű, én is szeretem az ilyen tésztákat:) A padlizsánt meg különösen, sokféle ételben használom. Nagy kedvencünk nekünk is ez a fajta tészta, meg nekem van még egy kedvencem, a conchiglioni giganti, azt tölteni és utána sütni szoktam. S már meg is van a holnapi vacsi, jó ötletet adtál:)
Köszönöm! A tésztákkal valahogy úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokikkal, mindegy, hogy milyen fajta, szeretem. :) Ráadásul a legtöbb tésztaétel tényleg egyszerű. Örülök, hogy ötletet adhattam. :)
Padlizsánnal ki fogom próbálni a tésztát, nagyon tetszik! Jó ez a csőtészta is, nem láttam még ilyen formában...
Igazából David Rocco-nál láttam, és pont padlizsánnal készítette el. :)
Tök jól néz ki :-) Egyszerű és nagyszerű!
Igen, és ez benne a legjobb. Köszönöm! :)
Fincsi :)!!
Megjegyzés küldése