A kedvenc tésztasalátám. Vagy így, majonézzel készítem, vagy pedig azt és a mustárt kihagyva a receptből, olivaolajat adok hozzá és kevés balzsamecetet. A paradicsom húsa és leve a salátát és öntetét gazdagító kihagyhatatlan és egyik legfontosabb összetevője ennek az ételnek. Oké, akik nem szeretik a paradicsomot, felmentést kapnak. De kizárólag ők! :)
Hozzávalók:
1.5 dl majonéz
0.5 dl tej
1/4 citrom leve
1 tk mustár
1 szál rozmaring zöldje, apróra vágva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
10 dkg főtt-füstölt tarja
2 szál újhagyma (helyettesíthető póréhagymával)
2-3 db paradicsom
só
bors
250 g tészta (nálam épp ditali lisci)
0.5 dl tej
1/4 citrom leve
1 tk mustár
1 szál rozmaring zöldje, apróra vágva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
10 dkg főtt-füstölt tarja
2 szál újhagyma (helyettesíthető póréhagymával)
2-3 db paradicsom
só
bors
250 g tészta (nálam épp ditali lisci)
A szalonnát kis kockákra vágom és megsütöm. A sütés vége felé hozzáadom a szintén felkockázott tarját. A majonézt, tejet, citromlevet, mustárt egy tálban összekeverem. Hozzáadom a zöldfűszereket, kevés sót, borsot és a fokhagymát. A hagymát felszeletelem, a paradicsomot négybe, majd szeletekre vágom. A majonézhez adom a szalonnás-tarjás keveréket, a hagymát és a paradicsomot, végül a kifőtt tésztát. (Csak leszűrve, nem leöblítve.) Bár jelen állapotában már fogyasztható meleg saláta, de tekintettel az időjárásra, ha kihűlt, hűtőbe teszem pár órára és hidegen tálalom.
6 megjegyzés:
Fincsi lehet!!
Ilyen melegben ez a legjobb étel. Fincsi!
Finom is volt az! :)
Igen, napközben semmi meleg nem kívánós mostanság. De egy hideg sali mindig jöhet. :)
Nagyon guszta, szeretem a tésztasalátát...:)
Köszönöm! Igen, a tésztasaláta jó dolog. :)
Megjegyzés küldése