Megint egy olcsó étel hónap végére, ráadásul még egészséges is. A recept egy régi Spar-os kiadványból származik némileg átalakítva. Főzelékek, párolt zöldség, saláta vagy rizs mellé kitűnő köret. Férj sárgaborsó főzelékkel ette, én csak magában kovászos uborkával. Egyszerű, könnyen elkészíthető, és szerintem finomabb is a húsos fasírtoknál, pedig én nagy rajongója vagyok a húsnak. Nálunk pillanatok alatt elfogyott. Még kisebb családokban is érdemes rögtön dupla adaggal kezdni, mert nagyon eteti magát.
Hozzávalók:
1 ek kacsazsír (vagy vaj)
80 g zabpehely
250 ml húsleves
1 közepes fej vöröshagyma
csipet kakukkfű
1 tk majoranna
1 nagyobb tojás
1 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
1 közepes fej lilahagyma
fél kk bors
só
4-5 ek zsemlemorzsa
kevés olaj, kókuszzsír vagy kacsazsír a sütéshez
A felkockázott vöröshagymát egy evőkanál kacsazsíron megdinszteltem. Felöntöttem a húslevessel és beletettem a zabpelyhet. Fűszereztem a kakukkfűvel és a majorannával. Addig főztem alacsony lángon, amíg a zabpehely magába szívta az összes levest. Kicsit kihűtöttem, hozzákevertem a mustárt, az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a borsot, és a tojást. Sóztam, és annyi morzsát kevertem hozzá, hogy összeálljon a massza. Kis lapos fasírtokat formáztam és kevés kacsazsírban mindkét oldalát pirosra sütöttem.
9 megjegyzés:
Van nekem is zabpelyhem, és ki is fogom próbálni. Köszi Era!
Puszi:
Ági
Nagyon érdekes, kíváncsivá tettél. Én is ki fogom próbálni!!!!
Na ezt kipróbálom. Köszi
Ági! Nincs mit! :)
Maria! Tényleg érdemes, mert nagyon finom!
Névtelen! Igazán szívesen! :))
Biztos, hogy finom:) Zabpehellyel kevertet már készítettem, de ki kell próbáljam így is. Csak nem tudom mit fognak szólni a férfiak:)
Hoppá!:) Többünknek is felkeltette az érdeklődését:))
Trollanyu! Észre sem fogják venni, hogy nincs benne hús...;)
Roza! Igazából ez volt a cél... :)) Örülök neked, és annak hogy fel is iratkoztál hozzám!
Hát ez annyira szuper! Igazán ötletes megoldás. Én nagyon szeretem a fasírthoz kicsit is hasonlító ételeket, szerintem nálam is kipróbálásra fog kerülni!
Kipróbáltam, és nagyon-nagyon finom!!! Az egyik kedvencem lett!!! Köszi.
Megjegyzés küldése