Megfogadtam a tanácsait. Én nem vagyok egy mákos nudli rajongó, de ez életem legjobbja volt...
A nudlihoz:
600 g hajában főtt burgonya
30 g puha vaj
150 g liszt
1 tojás
3 g só
A kifőzött nudlinak csak a felét használtam most el, a további mennyiségek már csak a fél adaghoz szólnak:
1 evőkanál méz
3-4 evőkanál mák
csipet fahéj
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál narancslikőr
kandírozott narancshéj
egy darabka vaj
porcukor (darált nyírfacukrot használtam)
A krumplit héjában megfőztem, megpucoltam és miután egy picit hűlt, krumplinyomóval alaposan összetörtem. hozzákevertem a puha vajat, a tojást, majd a lisztet és a sót is. Jól átgyúrtam, és kicsi golyókat formáltam belőle, amit aztán nudli alakúra sodortam.
Egy lábosban vizet forraltam, és beletettem a nudlikat. Amikor feljöttek a víz felszínére, alaposan lecsöpögtetve, szűrőkanál segítségével kiszedtem.
Egy serpenyőben egy kis darab vajat hevítettem, és átforgattam benne a nudlikat. Hozzátettem egy bő evőkanál mézet, három evőkanál narancslikőrt és közben rázogattam a serpenyőt, hogy az ízek jól elkeveredjenek. Megszórtam kevés fahéjjal és ráreszeltem a citrom héját. Mégegyszer átforgattam, majd a mákot is rászórtam. Ezzel is jól összeráztam. Kevés porcukorral és kandírozott narancshéjjal tálaltam.
8 megjegyzés:
Az öcséd, na meg te is zsenik vagytok ! Nagyon szép lett és biztosan nagyon finom is !
Köszi Éva! Az öcsém valóban zseni, de tagadja...:))
Szuper, én imádom a mákos nudlit:) Ez meg egyremekmű. Szép nagyok lettek, vagy csak a képen tűnik nagynak:) A narancslikőr tuti feldobja az ízét.
Trollanyu! A narancslikőr mindent feldob...:))
Egyébként nem nagyok, csak pici a tányér, és közelről fényképeztem.
Egyszerű, mégis különleges. Lenyűgöztél. :)
Köszönöm Petra! :)
Szuperül néz ki. A mák nem tartozik a kedvenceim közé, de a leírás alapján szerintem ez csodás lehet!
Mák és a narancs, kitűnő párosítás! Gratula!
Megjegyzés küldése