2012. március 4., vasárnap

Hamm burger






Az öcsémnél ebédeltünk/vacsoráztunk. (Ebédnek késő volt, vacsorának korán:) Egyszerű, de annál nagyszerűbb hamburger volt a menü. A hamburgerzsemle receptje itt olvasható.
A hamburger mellé sültkrumpli helyett egyszerű salátát ettünk. Röviden: brutál jó volt...

A húspogácsa egyszerű darált marhanyak volt, sóval, borssal ízesítve, kevés olajon megsütve.
A hamburgerünkbe ezen kívül került még cheddar sajt, szeletelt bacon, koktélparadicsom, hagyma, ketchup, majonéz, és whisky-s barbecue szósz is.



Az elkészítés menete:
A hamburgerzsemlét kettévágjuk, a belsejét száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A darált marhahúst összekeverjük sóval, borssal, megformázzuk és kevés olajon megsütjük az egyik felét. Megfordítjuk, és a megsült felére egy szelet sajtot teszünk, ami szépen ráolvad, amíg a húspogácsa alja sül.
Amint átsült a hús, újra megfordítjuk, hogy a sajtos fele kerüljön alulra és így is pirítjuk néhány másodpercig.
A karikára vágott hagymát is kicsit megpirítjuk, és a még meleg, olvadt sajtba nyomjuk.
A ketchuppal, majonézzel, barbecue szósszal meglocsolt zsemlékre helyezzük a húst, a tetejére sült bacon szeleteket teszünk és ezt megpakoljuk paradicsommal. A salátát bele is tehetjük, vagy akár mellé is ehetjük kevés balzsamecettel meglocsolva.



7 megjegyzés:

  1. Kínzás...:) Nagyon jól néz ki, úgy beleharapnék...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma, ahogy nézem a képeket én is újra és újra megéhezem...:)

      Törlés
  2. Brutál jóóóóó lehetett!:)Én is szeretem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a helyzet, hogy minden nap meg tudnám enni!:)

      Törlés
  3. Imádom a hamburgert!! Hú, de jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem ezzel el lennék ma :-)))

    VálaszTörlés