Írtam már, hogy a férjem külföldi munkája miatt most egyedül vagyok, és így nincs sok kedvem magamnak főzni.
Ha már nagyon éhes vagyok, összedobok valami villámgyors ételt, így született ez a répás röszti is. A sült répa amúgy is nagy kedvencem, ebben a formában meg annyira finom, hogy a héten már harmadszorra sütöttem meg.
Ez az egyszerű röszti lehet akár előétel, vagy gyors vacsora, de szaftosabb húsételek mellé tökéletes köret válhat belőle. Hagymás tejföllel egyenesen abbahagyhatatlan, úgyhogy magamnak csak mini adagokat csinálok, mert akár kevés, akár sok, addig eszem amíg van belőle.
Hozzávalók:
150 g reszelt répa
300 g reszelt krumpli
1 tojás
1-2 ek liszt
só, bors
kevés zsiradék a sütéshez
3 dl tejföl
1-2 szál újhagymának a zöld szára apróra vágva, vagy snidling
só
A krumplit és a répát összekevertem, beletettem a tojást és a lisztet. Sóztam, borsoztam és alaposan összeforgattam. Serpenyőben kevés kacsazsírt hevítettem. (A zsiradék ne legyen túl forró, inkább lassabban süljön, hogy a közepe ne maradjon nyers.) A zsírba evőkanálnyi adagokat tettem és mindkét oldalát ropogósra sütöttem.
A tejfölt picit megsóztam, és belekevertem az apróra vágott újhagymát.
Jaj, de szeretem! Milyen finom! Ide érzem az ízét. Most mártogatnék, az biztos! :o)
VálaszTörlésTényleg mártogatva a legtutibb! :)
TörlésEzt megmutatom Életem Párjának. Nagy röszti avagy tócsni készítő a szentem. Így nagyon finom lehet és legalább kísérletezhet is. :-))
VálaszTörlésNálunk apukám volt a tóncsni szakértő. :) Én a hagyma nélküli változatokat részesítem előnyben, bár a hagymásat sem vetem meg.:)
TörlésHamm!!! Hát nagyon guszta, nagyon finom lehet...szinte érzem az izét a számban, illatát az orromban...
VálaszTörlésKészítsd el, és akkor már nem csak "szinte" illat lesz...:))
TörlésCsodás recept, azt hiszem hamarosan kipróbálom, így még nem készítettem.
VálaszTörlésÜdv nálam Edi! Örülök, hogy itt vagy! :)
TörlésTöbbször csináltam már cukkinivel, aztán eszembe jutott, mi lenne, ha répával is kipróbálnám. Nem bántam meg...
Szia! Örölök,hogy rád találtam. Nagyon gazdag a recepttárad és gyönyörűek a fotók.Nekem is a párom külföldön dolgozik,immáron nyolcadik éve,(olaszo.)nagyon nehéz ,hogy csak 3- 4 hetente látjuk egymást,de én is gyakran utazom hozzá, így elviselhetőbb. Kitartást kívánok, ki kell bírni!!!
VálaszTörlésÜdv: Juditka
Szia Juditka! 8 év!! Az iszonyú nehéz lehet. Addig nem bírnám ki...:( Mi még az elején vagyunk, de már most nehezen viselem.
TörlésNagyon örülök, hogy tetszik a blogom, jó böngészétst! Remélem találsz a receptek között kedvedrevalót!