2012. szeptember 20., csütörtök

Szilvás csirkemellcsíkok vörösborban







Ez az étel néhány hete készült, amikor a férjem még itthon volt, csak valahogy nem posztolódott.:) Még lehet szilvát kapni, úgyhogy gyorsan pótolom a hiányosságokat.

Hozzávalók:
1 csirkemell
12-14 db szilva
1/2 kk zsálya
1/4 kk majoranna
1/4 kk kakukkfű
1/4 kk őrölt gyömbér
csipet fahéj
1 kk só
bors
2 kk nádcukor vagy méz
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
1 dl vörösbor

A fűszereket összekevertem, és a vaj-olaj keverékén fél percig pirítottam, majd rádobtam a csirkemell csíkokat. Pirítottam 1-2 percig, amíg gyönyörű színe lett a fűszerektől, majd hozzáadtam a félbevágott szilvákat, és felöntöttem a vörösborral. Belecsorgattam a mézet, lejjebb vettem a hőmérsékletet, és addig pároltam, amíg a vörösbor besűrűsödött, és a hús teljesen megpuhult. Barnarizzsel tálaltam.


2 megjegyzés:

  1. Én megenném, mert szeretem a gyümölcs-hús párosítást, de a többiek sajnos nem. Pedig nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés