A legjobb családban is előfordul, hogy túl sok banán kerül a kosárba, és aztán valahogy nem fogy olyan ütemben, ahogy az elvárható lenne. Sokszor megesik nálunk is, hogy nagyon megkívánjuk a banánt, aztán amikor ott van a gyümölcsös tálon, valahogy elfelejtkezünk róla. Amikor már rendesen barnul a héja, akkor kezdünk el kapkodni, hogy mit is kezdjünk a sok banánnal. Legtöbbször turmixban lelik a végzetüket, de az agonizáló banánok eltüntetésére ez a desszert is kiváló alternatíva. Pillanatok alatt elkészül, és igazán nagyon finom.
Hozzávalók:
3 db banán (kettő érettebb, egy normál állapotú)
1 ek citromlé
2 ek gyümölcscukor
2,5+1 dl tejszín
10 dkg tejcsokládé (vagy étcsoki)
1 púpozott teáskanál zselatin
2 ek tej
A két érettebb banánt a citromlével és a cukorral pürésítjük.
A tejben elkeverjük a zselatint, és alacsony lángon felolvasztjuk. (Nem szabad forralni.)
A zselatinos tejet a banánhoz keverjük.
2,5 dl tejszínből kemény habot verünk, hozzácsorgatjuk a banános pépet, és kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk. A krémet elosztjuk négy pohárba, és a tetejét vékonyra szeletelt banánnal rakjuk ki.
Az 1 dl tejszínt felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Pár percig hagyjuk állni, amíg a csoki felolvad, majd simára keverjük. Eloszlatjuk a banános krém tetején, és a hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük. A banános réteg hamar megköt, de nekünk nem volt türelmünk megvárni, amíg a csoki is megdermed, rögtön nekiestünk...
Hmmm mennyei lehet, ma nálunk is pohárkrém készült...:)
VálaszTörlésHm, finom lehet! Csoki és banán, mindig jó párost alkot sütiben, tortában, vagy éppen pohárban. Guszta!!
VálaszTörlésAjj, Csiperkém!!!
VálaszTörlésMost ettem, te meg megkorgatod a gyomrom...
hab vagy főzőtejszín?
VálaszTörlésCsakis habtejszín. Főzőből sosem lehetne habot verni...:)
Törlés