2012. március 16., péntek

Panírozott sajtos csibegolyók






Könnyű, ízletes húsgolyó, nagyon finom salátával, rizzsel, krumplival, de el tudom képzelni főzelékek mellé feltétnek is.
Elég kevés csirkemellem volt itthon, és növelni akartam a mennyiséget, ezért kevertem hozzá sajtot is.
Ez a variáció a férjemnél nagy sikert aratott, és be kell vallanom, hogy nekem is jobban ízlett így. Ebből az adagból 40 db dió méretű golyó lett, ami egy négytagú családnak is bőségesen elég. Most rizzsel és tartármártással ettük.



Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
10 dkg reszelt sajt
2 db tojás
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint:
só, bors, majoranna, lestyán
olaj a sütéshez









A csirkemellet kisebb darabokra vágtam és bedobtam az aprítógépbe. Miután pépesre daráltam, beledobtam a cikkekre vágott hagymát, fokhagymát és ezekkel tovább pépesítettem. Hozzákevertem a tojásokat, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, és a fűszereket.
Olajat hevítettem, és megsütöttem egy kis masszát, hogy megkóstoljam elég fűszeres-e. A masszából teáskanálnyi adagokat emeltem ki és gombócot formáltam belőle. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgattam, majd forró olajban kisütöttem.

6 megjegyzés:

  1. Szuper jó ötlet!! Szép is és finom is! Ki fogom próbálni!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt kipróbálom én is, mert nagyon szeretem az ilyen kis golyókat, könnyed finom ebéd vagy vacsi lesz belőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is írd meg milyen lett, ha majd megcsinálod! :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a kivitelezés, sajttal el tudom képzelni, milyen finom!

    VálaszTörlés