Hozzávalók 4 személyre:
6 tojássárga
12 dkg cukor
2 evőkanál keményítő
1 teáskanál vaníliakivonat
4 dl tej
2 evőkanál vaj
3 evőkanál narancslikőr (cointreau)
2 narancs
1 narancs reszelt héja
reszelt csokoládé a díszítéshez
A tojások sárgáját habverővel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát és a keményítőt. A tejet egy vastag aljú fazékban felforraljuk és vékony sugárban a tojáshoz adjuk folymatos keverés mellett.
Visszaöntjük az egészet fazékba, és alacsony lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a vajat a narancslikőrt és a narancshéjat.
A két narancsot mepucoljuk, apró kockákra vágjuk és a poharak aljára tesszük. Ráhalmozzuk a krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval és reszelt narancshéjjal díszítjük.
Remek kis desszert:) Rafináltan egyszerű, nagyon jó.
VálaszTörlésValóban nagyon egyszerű, és az a jó, hogy kevés alapanyag kell hozzá, ráadásul olyanok, amik mindig vannak otthon...
TörlésNarancslikőr is van biztos...
TörlésEngem meggyőzött!!! :)
VálaszTörlésMár tele vagyok ötletekkel, mihez fogom még felhasználni...:)
TörlésGyönyörű! :)))
VálaszTörlésPetra!! De jó, hogy itt vagy! Nem tudom mi történik, de hetek óta nem tudok nálad kommentelni, sőt, sokszor a blogodat sem tudom megnézni, mert lefagy az oldal. Ez csak velem van így, vagy más is tapasztalt hasonlót? Még a hírfolyamomban sem jelenik meg sajnos a blogod, pedig nagyon szeretem amit csinálsz!!
TörlésDe guszta! Olyan könnyűnek tűnik!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésNekem pedig a Te receptjeid nem jelennek meg, nem tudom miért...:( Pedig ez a desszert is mennyei!
VálaszTörlésAkkor a blogspot rendetlenkedik szokás szerint...
TörlésKöszi:)
Egyszerűen isteni:)
VálaszTörlés