Kaptunk egy üveg Martinit ajándékba. Mivel alkoholt nemigen iszunk, erre is az "elfőzés" sorsa vár.
Kezdetnek egy finom csirkés étel készült vele. A férjem csak ennyit mondott vacsora után: "Era, ez egy nagyon jó kaja volt!"
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb paradicsom
2 nagyobb sárgarépa
1 doboz konzervkukorica (vagy mirelit kukorica)
2+1 dl száraz Martini
fél evőkanál tárkony
fél evőkanál majoranna
1 evőkanál kókuszzsír (vagy 2-3 evőkanál olívaolaj)
só, bors
A combokat kettévágtam, sóztam, borsoztam és egy nagyobb teflonos lábasban kókuszzsíron mindkét oldalukat 10-12 perc alatt megpirítottam.
Kivettem a húst és a forró zsírba beletettem az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Kicsit megfonnyasztottam, rádobtam a felkockázott paradicsomot, és felöntöttem 2 dl Martinival.
Felforraltam, majd beletettem a tárkonyt és a majorannát is.
Visszatettem a húsdarabokat és felöntöttem még 2 dl vízzel. Fedő alatt puhára pároltam.
Miután a hús megpuhult, kivettem a lábasból és félretettem.
A szaftba beletettem a lereszelt sárgarépát a kukoricával együtt, felöntöttem még 1 dl Martinival és addig pároltam, amíg besűrűsödött. Ezzel tálaltam a csirkét. Férfiak, vagy nagyobb étkű hölgyek párolt rizst vagy steak burgonyát is fogyaszthatnak mellé.
Nagyon jól hangzik:) Nálunk is ilyen sorsa van az alkoholnak, mert nem iszunk szinte soha. Vodkás csirkét ettem egyszer, egy japán barátunk készítette, az is meglepően finom volt.
VálaszTörlésTényleg jól hangzik! Era, mennyire lehetett érezni a martinit?
VálaszTörlésÁgi
Trollanyu! Vodkával még sose próbáltam, de ha vodka áll a házhoz, akkor feltétlenül ki fogom próbálni!
VálaszTörlésÁgi! Nagyon...:))
Nagyon guszta és finom.
VálaszTörlésÁldott, békés, boldog karácsonyt kívánok!
Szeretettel:
Mrita
Boldog békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!
VálaszTörlésTavaly karácsonyról van még egy üveg Martinim, lehet megreszkírozom, hogy megmentsem az enyészettől :)
VálaszTörlésVicuska! Szerintünk tényleg nagyon finom!
VálaszTörlés