2011. július 14., csütörtök

Padlizsánkrém



Most írhatnék a kapcsolatomról a padlizsánnal, de nem teszem. Meleg van. Különben sincs szoros kapcsolatom vele. Néha padlizsánkrém formájában találkozunk, én meg jól megeszem. Úgy kell neki. Hőségriadós napokon könnyű esti vacsora. Meg egyébként is.

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 gerezd fokhagyma (magamfajta fokhagyma-rajongóknak, de lehet kevesebb is)
fél citrom leve
1 dl olivaolaj + a padlizsánok sütéséhez
1 csomag petrezselyem
só, bors



A "kalapjuktól" megszabadított padlizsánokat hosszában félbevágom, bevagdosom, sózom, borsozom, olivaolajjal bedörzsölöm. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Kicsit hagyom hűlni, majd egy kanállal kiszedem a héjából a padlizsánhúst. (Ami attól még zöldség. Hehe.) Hozzáadom a citrom levét, a fokhagymát, ha szükséges még, akkor sót és borsot, valamint az 1 dl olivaolajat. Összeturmixolom. Végül mehet bele az apróra vágott petrezselyem. (Majonézes változatához 1-2 dl majonézt keverek még hozzá. Az sem rontja el.) Pirítóssal tálalom. Ha maradna a krémből, hűtőben pár napig eláll.


3 megjegyzés:

  1. Én nagy barátságban vagyok a padlizsánnal mégis jól megeszem:)Jó krémesen,finom paradicsommal...nyami.Szép a képed,nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. W.

    VálaszTörlés