2011. február 12., szombat

Mustáros csirkeragu sajtos burgonyával







Hozzávalók:
1 csirkemell
fél póréhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
1 dl tejszín
1 dl tejföl
2-3 evőkanál mustár (ízlés szerint)

bors
színes bors
vaj

burgonya (tetszőleges mennyiség)
olívaolaj
grill fűszersó
reszelt sajt

A csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam. A hagymákat felszeleteltem, és kevés vajon megfonnyasztottam. Rádobtam a csirkemellet, és együtt pirítottam, amíg a csirke teljesen átsült.
A tejszínt összekevertem a tejföllel és a mustárral, sóztam, színes borssal ízesítettem, és a csirkére öntöttem. Jól összeforraltam az egészet, pár percig még főztem, amíg a mártás besűrűsödött.

A krumplit megfőztem hajában, miután picit hűlt kettévágtam, és tepsibe fektettem. Olívaolajjal meglocsoltam, fűszerrel megszórtam és forró sütőbe toltam. Amikor már szépen megpirult, reszelt sajttal megszórtam, és azt is rápirítottam.

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki!!! Én is kérek! :)

    VálaszTörlés
  2. Rendelést felveszek, házhozszállítást vállalok...
    Na jó ez csak vicc volt. De tulajdonképpen miért is ne?

    VálaszTörlés
  3. Csiperke, megcsináltam a mustáros husit, nagyon finom volt.

    VálaszTörlés