2011. január 24., hétfő

Egyszerű narancsos csokoládéhab



 





Megint maradt két tojásfehérjém, amiből persze csak édességet lehetett csinálni.
Nem bonyolítottam túl a dolgokat, azt használtam, ami itthon volt.

Hozzávalók:
1 tábla narancsos étcsokoládé
fél narancs leve
2 tojásfehérje
1 teáskanál vaj
2 evőkanál xylitol (vagy porcukor)

A fehérjéket kemény habbá vertem a cukorral. A csokoládét gőz felett megolvasztottam a vajjal, és a narancslével. A tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal az olvasztott csokoládéhoz kevertem.
Akkor az igazi, ha fogyasztás előtt legalább két órán keresztül a hűtőszekrényben pihen. Ehhez most nem volt türelmünk, így 15 percet kapott a mélyhűtőben...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése