Ízesítés nélkül a tejfölre hasonlít, cukorral és néhány csepp vaníliával kikeverve egy az egyben olyan, mint a krémtúró. Süteményekhez, pohárkrémekhez tökéletesen megfelel, és fele annyiba kerül, mint a mascarpone.
Hozzávalók: (6 pohárhoz)
40 dkg krémsajt
2 dl tejszín
3-4 evőkanál xilit/ porcukor (a lekvár édességétől függően)
1 kis üveg baracklekvár
50 g dió
50 g étcsokoládé
A krémsajtot jól kikeverjük a cukorral/xilittel. Ha savanykás a lekvár, akkor több cukrot tegyünk a krémsajthoz, de ha nagyon édes lekvárunk van, használjunk kevesebb cukrot. A tejszínből kemény habot verünk, és hozzáforgatjuk a krémsajthoz. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A krém felét a poharak aljára halmozzuk, 3 kiskanál baracklekvárt teszünk rá, és megszórjuk a dió felével. Ráhalmozzuk a krém másik felét, erre is teszünk baracklekvárt, és a dió másik felét, majd megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval.
Ez nagyon jól hangzik, szeretem a pohárkrémeket. :)
VálaszTörlésFinom is nagyon! Azt hiszem még sokszor fog nálunk elkészülni...:))
Törlés