Gyorsan összedobható, ha valami egyszerű, egészséges finomságra vágyunk. Tehetünk bele zabkekszet, vagy babapiskótát is, nem fogja elrontani. :)
Én most xilittel és steviával ízesítettem, de persze cukorral is elkészíthető
Nem írtam pontos mennyiséget, mert valaki édesebben, valaki kevésbé édesen szereti, úgyhogy kutyulgatás közben kóstolgassuk, hogy a saját ízlésünknek megfelelő legyen az édessége.
Hozzávalók 4-6 pohárhoz:
3 dl 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
300 g málna (fagyasztott)
porcukor (xilit, stevia) ízlés szerint
1 teáskanál zselatin
20 g étcsokoládé (nálam 99%-os)
A tejföllel elkevertem a xilitet, a citromlét, és a citrom héját. A tejszínt kemény habbá vertem, és beleforgattam a tejfölbe. Megkóstolva igényelt még egy kis cukrot, úgyhogy löttyintettem hozzá egy kis folyékony steviát. Az elkészült habot betettem a hűtőbe.
A fagyasztott málna felét egy kis lábosban elkezdtem melegíteni kb. 2 evőkanál xilittel. Amikor felmelegedett, és összeesett, hozzákevertem a zselatint, és folyamatosan kevergettem, amíg a zselatin teljesen felolvadt. Ekkor lehúztam a tűzről, és elkevertem benne a többi málnát. Amikor a fagyos málna is felengedett, eloszlattam a poharak alján, és egy fél órára a hűtőbe tettem. Fél óra elteltével elosztottam a habot a málna tetején, és apróra vágott csokoládéval szórtam meg.
Hát hol bujkáltál eddig? Végre, hogy jelentkezel! Örülök, hogy hallok felőled! Most már aztán el ne tűnj! Hozzál csak szépen sorban ilyen finomságokat, mint ez a desszert! Megnyaltam a képernyőt...
VálaszTörlésSemmit nem ígérhetek. Maximum annyit, hogy igyekezni fogok. :)
VálaszTörlésjammi...
VálaszTörlés