Múltkoriban egy Milka Tendert majszolgatva arra gondoltam, hogy kéne valami ilyesmit csinálni. A gondolatot tett követte, és megalkottam a saját mini piskótatekercseimet. Nem egy nagy kaland, és klasszisokkal finomabb az igazi Milka Tendernél...
Hozzávalók: (nyolc kis tekercshez)
Piskóta:
4 tojás
10 dkg cukor
1 púpozott evőkanál liszt
2 púpozott evőkanál kakaó
csipet só
Krém:
250 g mascarpone
5-6 evőkanál meggydzsem
200 g (Milka) tejcsoki a tetejére
Első lépésben egy nagy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral. (legközelebb szilikonos papírt fogok használni, vagy a sütőpapírt is vajazom-lisztezem, mert egy picit ragadt a tészta)
Még egy gáztepsinyi sütőpapírt letéptem, nyolc részre vágtam, majd félretettem.
A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét felvertem egy csipet sóval. A sárgáját fehéredésig vertem a cukorral, hozzákevertem a lisztet és a kakaót, majd óvatosan hozzáforgattam a fehérjét is. Egy habkártya segítségével egyenletesen elsimítottam a tepsiben a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. (10-15 perc) A megsült lapot ollóval a sütőpapírral együtt hosszába kettévágtam, majd a két hosszú csíkot egyenként még négy felé. Az így kapott kis csíkokról óvatosan lehúztam a sütőpapírt, majd az előkészített tiszta sütőpapírdarabokra helyezve egyenként feltekertem. Amíg a kis tekercsek pihentek, a mascarponét kikevertem a meggydzsemmel. A kis lapokat megkentem a krémmel, majd újra feltekertem.
A csokit gőz felett megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket.
Imádom a receptjeidet :-) Most csinálom a lasanget :-)
VálaszTörlésMindenképpen írd meg hogy ízlett! Akár ide, akár a facebookra...:)
TörlésMegírom! Estefelé jönnek a gyerekek, akkor kóstoltuk majd :-)
VálaszTörlésMéghogy nem nagy kaland? Azta, zseniális ötlet. Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe? :) Ki kell próbálni. Köszönöm :D
VálaszTörlésNincs mit! És köszönöm...:)
TörlésNincs mit! És köszönöm...:)
TörlésNem ettem még sosem Milka Tendert, de gondolom ahogy a házi sütik jobbak a boltiknál ez is sokkal finomabb lehet. Minden esetre nagyon guszta tekercsek.
VálaszTörlésFinom a Tender is, de valóban jobb enni a házit...
TörlésHű, de kis guszta tekercsek! Simán elfogadnék most egyet. :)
VálaszTörlésJuj de finomnak néznek ki...hmm...
VálaszTörlésSzia Csipi, megcsináltam szombaton a tekercset. Sajnos scokim nem volt, mázat tettem rá, az rontott azért az eredetiségén. A kivajazott sütőpapir jó ötlet volt, még igy is kicsit macerás volt leszedni a piskótáról, ahol nem volt eléggé kivajazva. De megérte, mert finom a piskótája. A krémhez málnalekvárt használtam, a savanykás ize miatt elbirt volna egy kis cukrot a krém, de izlések és pofonok. Összeségében könnyű megcsinálni, és finom is. Legközelebb lehet, hogy tejszines mascarponés krémet teszek bele kis vaniliával. hmmmm....
VálaszTörlésA tejszínes mascarpone nem rossz. De egy kis nutellával is kikeverheted....:)
Törlésbocs, a 'scokim' csoki akart lenni
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Csiperke!
VálaszTörlésHiányzol! Remélem jól vagy!
Szia Nelli! Köszönöm kérdésedet, jól vagyok! Csak időm nincs nagyon sok.
TörlésEgy ismerősöm esküvőjére készülök ezerrel, ha azon túl leszünk, újra jelentkezem!
Örülök, hogy jól vagy! :-) Jó készülődést kívánok Nektek!
Törlés