2012. augusztus 20., hétfő

Mustáros csirkemell







Hosszas hallgatásomat most megtöröm egy nem túl fotogén, ámde annál finomabb étel bemutatásával.
Rég nem jártam erre, ami nem azt jelenti, hogy mostanában nem főzök, csak fotózni és írni nem volt kedvem.
(A héten csináltam egy nagyon finom tortát is, de nem tudtam rávenni magamat arra, hogy lefényképezzem és megírjam hozzá a bejegyzést. A közeljövőben biztosan elkészítem mégegyszer, mert igazán blogra való finomság...)
 Ez a csirke viszont igazán egyszerű, néhány hozzávalóból áll csak, mégis annyira finom, hogy megér egy posztot. A tálaláshoz, fotózáshoz most sem volt türelmem, ez látszik is a képen, de remélem elnézitek nekem.

Hozzávalók:
1 csirkemell
mustár
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 dl tej
2 dl tejföl
só, bors
chili pehely ízlés szerint (elhagyható)

A csirkemellet felszeleteltem. A szeleteket sóztam, borsoztam, és jó vastagon bekentem mustárral.
Az olajat a vajjal együtt felhevítettem, és hirtelen megpirítottam a hús mindkét oldalát. Hozzáöntöttem a tejet, és visszavettem a hőmérsékletet. Addig pároltam alacsony lángon, amíg a hús visszasült zsírjára. Ekkor a szeleteket kivettem a serpenyőből, és a helyére öntöttem a tejfölt. Átforraltam, hogy a serpenyőben maradt pörzsanyagok feloldódjanak benne, ízesítettem sóval, borssal és még egy kis mustárral. Ezzel a mártással tálaltam a húst. Én most tésztát főztem mellé, de rizzsel is nagyon finom lehet. A férjem kedvéért egy kis chili pehellyel is megszórtam.


12 megjegyzés:

  1. Mustáros- mézes csirkemellet gyakran készítek , mert a kislányom kedvence, de nekem így tejfölösen bejönne. Kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mézes-mustárost is nagyon szeretem! :))
      Ez teljesen más jellegű étel, de nem kevésbé finom...:)

      Törlés
  2. Nekem átjött a fotó, mondhatnám nagyon is. Imádjuk a szaftos-pikáns ételeket, úgy hogy máris mentem! Nem régen ettem, de belevágnék szívesen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Régebben egyáltalán nem szerettem a szaftos húsokat, de mostanában rajongok értük.:)

      Törlés
  3. Sajnálom hogy már megint betegeskedtél, remélem hamar felerősödsz! Amikor szenved az ember mikor már kicsit múlóban van a fájdalom akkor jön elő egy kis letargia . De ezekről ne is beszéljünk, mert nagyon finomat főztél és nagyon guszta! ( Ha kipróbálom akkor rizzsel és egy kis csípőssel fogom csinálni!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár egészen jól vagyok. :) De jó lenne, ha soha többet nem lenne isiászom!
      Én a férjemnek megszórtam chilivel, mert ő nagyon szereti a csípőset, de én nem, úgyhogy csak natúron ettem...

      Törlés
  4. Drága Csiperke, neked mindent elnézünk. Aki ilyen finomakat alkot...hmmm...

    VálaszTörlés
  5. :) most találtam rád. tetszik nagyon a blogod. fel is iratkoztam hát gyorsan:D

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy tetszik, jó időtöltést kívánok neked a blogon! :)

      Törlés
  6. Most ettuk meg az utolso falatot. Hihetetlenul finom volt! Tesztaval, krokettel egyarant. KOSZONJUK A RECEPTET!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kimondhatatlanul örülök, hogy ilyen sikere volt! :)

      Törlés