Hosszas hallgatásomat most megtöröm egy nem túl fotogén, ámde annál finomabb étel bemutatásával.
Rég nem jártam erre, ami nem azt jelenti, hogy mostanában nem főzök, csak fotózni és írni nem volt kedvem.
(A héten csináltam egy nagyon finom tortát is, de nem tudtam rávenni magamat arra, hogy lefényképezzem és megírjam hozzá a bejegyzést. A közeljövőben biztosan elkészítem mégegyszer, mert igazán blogra való finomság...)
Ez a csirke viszont igazán egyszerű, néhány hozzávalóból áll csak, mégis annyira finom, hogy megér egy posztot. A tálaláshoz, fotózáshoz most sem volt türelmem, ez látszik is a képen, de remélem elnézitek nekem.
Hozzávalók:
1 csirkemell
mustár
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 dl tej
2 dl tejföl
só, bors
chili pehely ízlés szerint (elhagyható)
A csirkemellet felszeleteltem. A szeleteket sóztam, borsoztam, és jó vastagon bekentem mustárral.
Az olajat a vajjal együtt felhevítettem, és hirtelen megpirítottam a hús mindkét oldalát. Hozzáöntöttem a tejet, és visszavettem a hőmérsékletet. Addig pároltam alacsony lángon, amíg a hús visszasült zsírjára. Ekkor a szeleteket kivettem a serpenyőből, és a helyére öntöttem a tejfölt. Átforraltam, hogy a serpenyőben maradt pörzsanyagok feloldódjanak benne, ízesítettem sóval, borssal és még egy kis mustárral. Ezzel a mártással tálaltam a húst. Én most tésztát főztem mellé, de rizzsel is nagyon finom lehet. A férjem kedvéért egy kis chili pehellyel is megszórtam.