2012. július 21., szombat

Csicseriborsó raguleves






Tulajdonképpen egy szokványos raguleves, amiben a főszerepet most a finom és nagyon egészséges csicseriborsó kapta.

Hozzávalók
25 dkg száraz csicseriborsó (kb. 50 dkg főve)
40 dkg csirkemell
30 dkg gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 szál angolzeller
1  fej hagyma
2 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál morzsolt tárkony
2 evőkanál citromlé
1 dl tejszín
só, bors
2 liter víz
kevés olaj

A csicseriborsót előző nap beáztattam, majd enyhén sós vízben puhára főztem.
A hagymát kevés olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a felszeletelt gombát, és amikor összeesett az apró kockára vágott csirkemellet. Amikor a hús kifehéredett, a felkockázott zöldségeket is beletettem. Kicsit átforgattam, beleszórtam a tárkonyt és a lisztet is. Fokozatos keverés mellett lassan belecsorgattam a vizet is. Sóztam, borsoztam, és addig főztem, amíg a hús és a zöldségek megpuhultak. Ekkor beletettem a csicseriborsót is, és ezzel még 2-3 percig főztem. Beleöntöttem a tejszínt, ízesítettem citromlével, és mégegyszer felforraltam.

5 megjegyzés:

  1. Finom lehet, és pont van egy zacskó csicseriborsóm! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, akkor semmi sem tarthat vissza...:))

    VálaszTörlés
  3. Izgalmasan hangzik! Nekem csak konzerv van...abból is jó? Nagyon finom lehet, én szeretem a csicserit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút jó konzervből is. Én csak azért használom a szárítottat, mert az sokkal olcsóbb...

      Törlés
  4. Szia Csiperke!
    Ha volna kedved egy magazinban szerepelni a receptjeiddel néhány héten keresztül, kérlek, írd meg a telefonszámod nekem a varga.orsolya0410@gmail.com-ra! :) Nagyon tetszik a blogod!
    Köszönöm szépen!
    Orsi

    VálaszTörlés