2012. április 6., péntek

Felvidéki brassói




A barátaink nemrég megvendégeltek minket, és náluk ettük ezt a fajta brassóit. A hagyományos brassóitól némiképpen különbözik: sütőben készül rengeteg fokagymával és majorannával. Viszont nincs benne szalonna, paradicsom és paprika. Eredetileg filézett kacsacombból készítik, de disznóhússal is nagyon finom. Ehetjük sültkruplival, de salátával is tökéletes.

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
2 nagy fej hagyma
1 fej fokhagyma
2 evőkanál majoranna
só, bors
kacsazsír vagy olaj

A húst felkockáztam, sóztam, borsoztam és megszórtam a majorannával. A hagymát felkarikáztam és átforgattam a hússal és a felszeletelt fokhagyma felével. Egy kisebb tepsit kiolajoztam és beletettem a hagymás húst. Fólia alatt sütöttem 180 fokon, amíg megpuhult, (nálam ez két óra volt) közben 30 percenként kicsit átforgattam. Amikor megpuhult levettem a fóliát, kicsit feljebb vettem a hőmérsékletet, rászórtam a fokhagyma másik felét és még 30 percig sütöttem.




1 megjegyzés:

  1. Hmm, nagyon guszta, most meg tudnám enni azt a tálkát. Olyan régen ettem már brassóit...

    VálaszTörlés