2012. május 24., csütörtök

Epres-mozzarellás saláta csirkenyárssal




Receptünk megjelent a Kifőztük magazin májusi számában. A fotókat Csongrádi Ferenc barátunk készítette.

Már idejét se tudom, hogy mikor teszteltem le ezt a receptet a családon. Bár akkoriban még szokatlannak tűnt a gyümölcs és saláta párosítása, ettől függetlenül (emlékeim szerint) sikere volt. Önmagában is finom saláta, de meleg nyári napok könnyű étkezéseinél kiváló kisérője lehet különféle sült húsainknak. Jelen esetben egy csirkemell nyárs társult be hozzá.

Hozzávalók:
 
1 db csirkemell
szeletelt bacon
10 dkg madársaláta
1 csg mini mozzarella
20 dkg eper
1 csg fenyőmag
olivaolaj
málnaecet
olaj a sütéshez




 A csirkemellet ~3 cm-es kockákra vágom és a széltében félbevágott szalonnába tekerem. Nyársra húzom és kevés olajon megsütöm.
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítom. Az epreket félbe- vagy negyedbe vágom. A salátához forgatom az epret és a mozzarellát, megöntözöm málnaecettel és olivaolajjal. Tányérra helyezem, megszórom a fenyőmaggal és a tetejére teszem a nyársat.











7 megjegyzés:

  1. Micsoda varázslatos színek! Pompás könnyű eledel! :o)

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikus képeket készítettél! És persze csodás a saláta is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A képeket Csongrádi Ferenc fotós készítette.

      Törlés
  3. Nagyon guszta saláta, nekem jöhetne, rajongok a gyümölcs-hús-saláta kombinációért!

    VálaszTörlés