Na, ha már úgyis be vagyok harangozva, akkor jöttem megint egy kicsit garázdálkodni. Bár a libamáj (sajnos) nem állandó vendég nálam, most kedvezményes áron jutottam hozzá a liba eme így sem olcsó, de mindenféleképp legnemesebb darabjához. Egy részét libahájjal együtt alacsony hőmérsékleten, kevés fokhagymával, hagymával, szemes borssal, babérlevéllel sütöttem meg és a kisült zsírral lefedve hűtőbe tettem, hogy később friss kenyérrel, lilahagyma és némi ízes paradicsom társaságában kényeztessem vele ízlelőbimbóimat. A másik részéből pedig ezt a kis finomságot követtem el. A zsírral átitatott pirított kalácson a krémes máj az édes-savanykás meggyel és a kissé fanyar roppanós gránátalmával... hmm. Kérek még!!!
Hozzávalók:20-25 dkg libamáj
2-4 szelet házi kalács (recept egy későbbi posztban)
1-2 ek libazsír
gránátalma
250 g magozott meggy
0,25 dl balzsamecet
40 g nádcukor
0,5 dl amaretto
só
A meggyet a cukorral, amarettoval, balzsamecettel és fél dl vízzel összefőzöm, felére visszaforralom, leturmixolom és szűrőn átpasszírozom. A kalácsok mindkét oldalát száraz serpenyőben megpirítom. A májszeleteket a libazsíron megsütöm, sózom. Kitálalom és megszórom gránátalmamagokkal. Ugye milyen egyszerű?
Pedig jöhetne a kalács recept is, mert nagyon jól néz ki...:)
VálaszTörlésKöszönöm, pár napon belül fent lesz, talán már holnap.
TörlésNagyon örülök neki, így legalább el is készíthetem gyorsan...:)
TörlésMajd légyszi írd meg, hogy sikerült! Kiváncsi vagyok.
TörlésMicsoda finomság! Az ember lánya csak nyel nagyokat. Nem csoda, hogy kértél még :)!!
VálaszTörlésMhm, de sajnos már nem volt... :(
TörlésJó ég... Egyetlen pillanatig sem gondolkodnék, ha valaki ilyennel kínálgatna!
VálaszTörlésUgyan én magamat kínálgattam, de egy másodpercre sem kerültem magammal vitába. :)
TörlésHát, többször is el kellett olvasnom a címet, hogy felfogjam, mi is ez:) De ez csak a fáradtságomnak tudható be:) Olyan, mint egy menő éttermi finomság. Mondjuk én sem utasítanám vissza, ha valaki kínálgatna:)
VálaszTörlésIgen, kicsit kacifántos lett a név, talán gyorsabb elkészíteni, mint elolvasni. :)
Törlés