Dúl a karácsonyi süteményláz a blogokon, én meg csak nyelek nagyokat. Karácsonykor én is fogok sütizni, de addig diétán vagyok. (és persze majd utána is) Szívesen sütnék csak a sütés élményének kedvéért, de nincs aki megegye. Az egész család diétázik, kivéve a férjemet, aki meg nem túl édesszájú. Ő a legfinomabb sütiből is csak egy szeletet eszik meg egy nap, szóval ki lehet számolni, hogy akár egy fél adag süti is meddig állna itt, mire őurasága elfogyasztja. Azért meg nem sütök, hogy a szomszédokhoz hordjam szét.
Így csak nézem mások műremekeit, elképzelem az ízüket, és közben a férjem kedvéért a babot kavargatom.
Ez egy igazi Piedone kaja férfiaknak. :) Igazából nem tudom, milyen recept alapján készült babot evett Bud Spencer a filmjeiben, de akár ilyen is lehetett, olaszos fűszerezéssel.
Hozzávalók:
25 dkg apró szemű fehérbab
2 sárgarépa
1 nagy fej hagyma
1 paprika
500 g sűrített paradicsom
oregánó, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
só, bors
1 evőkanál libazsír
fél szál parasztkolbász
A babot előző nap beáztattam, és egy kicsit előfőztem.
A hagymát a libazsíron üvegesre pirítottam.. Belereszeltem a répát, a paprikát, és hozzáadtam a babot. Felöntöttem a paradicsommal, fűszereztem és fedő alatt puhára főztem. Amikor megfőtt a bab, belekevertem a kolbászt és azzal együtt még egy percig főztem.
Nagyon guszta:) Az ilyen babos egytál ételek nagyon nyerőek nálunk is, tényleg igazi férfi kaja:)
VálaszTörlésA férfiak minden formában szeretik a babot...:))
VálaszTörlésCsiperke, hova tűnt a fekete háttér (mármint a receptek alatt) és a szép csokis kép felülről?? Nem mondom, szép ez az új is, de hiányolom a régit...
VálaszTörlésA háttér sose volt fekete, hanem szürke...:)
VálaszTörlésNem tudtam aludni éjjel, és csak próbálkoztam. De már minden a régi...
nálunk csak én szeretem a babot, de én nagyon)))
VálaszTörlésszoktam paradicsomos óriásbabot sütni...áááááá....
jelöltem, nehogymán szó érje a ház elejét)))
Na azért! :)))
VálaszTörlésÉn is megszem a babaot, de nálunk a férjem a rajongó...