2011. december 1., csütörtök

Mustáros csirkemell falatok zabpehely bundában





A zabpehelybe panírozott csirkemell egy picit egészségesebb alternatívája a rántott húsnak, és nem mellékesen nagyon finom is. Ideális esetben aprószemű zabpehellyel készül. Nekem most csak nagyszemű zabpelyhem volt itthon, de az ízét ez természetesen nem befolyásolta. Bár sütőben is el lehet készíteni, én most kevés olajban sütöttem meg.

Hozzávalók:
1 csirkemell
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 teáskanál mustár
15-20 dkg zabpehely
só, bors
olaj a sütéshez

A csirkemellet felszeleteltem, sóztam és borsoztam. A tojást kikevertem a mustárral és a liszttel.
A csirkedarabokat belemártottam a tojásos masszába, majd a zabpehelybe és forró olajban kisütöttem.



4 megjegyzés:

  1. Jól mutat, egyszer már ki kéne próbálnom!

    VálaszTörlés
  2. Guszta! Csak elképzelni tudom, hogy nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki:) Tortilla chips-el szoktam készíteni, na mondjuk az sem egészséges:) De nagyon ritkán eszünk rántott húst. Ki fogom próbálni zabpehellyel is.

    VálaszTörlés
  4. Vicuska! Köszi...:)
    Éva! Tényleg nagyon finom!
    Trollanyu! Rántott húst mi is nagyon ritkán... Ebben a zabpelyhesben az a jó, hogy a zabpehely egészséges, ráadásul elég sok tapad a húsra, így meglehetősen laktató. Az ember nem is kíván mellé mást, csak egy könnyű salátát, mégis garantált a jóllakás!

    VálaszTörlés