2011. szeptember 22., csütörtök

Szalonnás-póréhagymás-fokhagymás csirkeragu




 

Egyszerű, gyors, és nagyon finom. Nem először csináltam póréhagymás csirkét, de most először csináltam szalonnával. Nem sok szalonnát tettem alá, mégis az egész ragut átjárta a füstös íze, és ez nagyon jót tett ennek az ételnek. (Bár a szalonna szinte minden ételnek jót tesz. Kivéve persze az édességeket.:)
Kókuszzsírban sült krumplit és tzatzikit ettünk hozzá.

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
1 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dkg füstölt mangalicaszalonna
3 dl tejföl
só, bors

A szalonnát felkockáztam, és zsírjára sütöttem. A csirkemellet csíkokra vágtam, beledobtam a zsírba, és hozzáadtam az áttört fokhagymagerezdeket is. Sóztam, borsoztam, és fedő nélkül, időnként megkeverve sütöttem. Amikor a csirke már megpuhult, beletettem a póréhagymát, és 1-2 percig sütöttem, amíg egy kicsit megfonnyadt. Felöntöttem a tejföllel, jól átforrósítottam, majd lehúztam a tűzről.








4 megjegyzés:

  1. Összefutott a nyál a számban, ez a ragú nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Nyami, ez is nagyon finom lehet. Az az adag ott a tányéron nagyon jól jönne most:)

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlenül jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok! Tényleg nagyon finom volt....

    VálaszTörlés