Ezt a levest tegnap ettem a testvéremnél, aki a Könnyű és gyors csibefalatok c. könyv receptjét használta fel az elkészítéséhez, egy-két változtatással. Én nem vagyok a kapornak nagy rajongója, mondhatni egyáltalán nem szeretem, de ebben a levesben egész finom volt, nagyon jól passzolt a curryhez. Összeségében ez egy nagyon finom, tartalmas leves, érdemes a megörökítésre...
Tehát a nővérem leírása:
Hozzávalók:
60 g vaj
2 fej felaprított hagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 szál angolzeller feldarabolva (ennek hiányában sima zeller)
3 e.k. liszt
1 e.k. curry
1.5 liter víz
20 dkg zöldborsó
3 fél csirkemell feldarabolva
fél csomag petrezselyem
néhány szál kapor
só
Vajon megpároljuk a zöldségeket a borsó kivételével. Én itt már hozzáadtam a húst, de az eredeti recept szerint főtt hús kell bele, és azt forrás után kell a leveshez adni a zöldborsóval együtt.
Rászórjuk a lisztet és curryt, picit pirítjuk, majd fokozatosan engedjük fel a vizzel. Hozzáadjuk az ételízesítőt és sót. Közepes lángon forrásig főzzük állandóan kavargatva. Ekkor lejjebb vesszük a lángot, hozzáadjuk a
zöldborsót (és a főtt csirkehúst). Még 10 percig főzzük. Beletesszük a petrezselymet és kaprot, még 3-4 percig főzzük.
Időt akartam spórolni azzal, hogy együtt főzöm a húst a levessel, de utólag beláttam, hiba volt, mert így kicsit zavaros lett a leves. Az ízén nem látszik. :)
Az eredeti recept ír még tejfölt is (250 g), amit a végén kell a petrezselyemmel beletenni, én ezt kihagytam.
Ehhez a leveshez a kókusztejszín illene nagyon...
VálaszTörlés