Ma úgy döntöttem, hogy örömöt szerzek a férjemnek, és felelevenítem a gyermekkori emlékeket.
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
Fél liter tej
3 tojás sárgája
3 evőkanál gyümölcscukor
2 evőkanál főzős vaníliás pudingpor (A pudingpor helyett használhatunk lisztet, vagy kukoricakeményítőt is.)
1 teáskanál vaníliaesszencia
A tojásokat habosra kevertem a gyümölcscukorral, majd hozzákevertem a pudingport és a vaníliaesszenciát. A tejet felforraltam, és vékony sugárban a tojásos alaphoz öntöttem folyamatos keverés mellett. Az egészet visszaöntöttem a fazékba, és kis lángon folyamatosan kevergetve pár pillanat alatt besűrítettem.
Négy pohárba elosztottam, és félretettem hűlni.
A gyümölcshab hozzávalói:
3 tojás fehérje
4 evőkanál gyümölcscukor
4 evőkanál cseresznyelekvár
Mivel a cseresznyelekvárt nagyon kevés cukorral csináltam, ezért nem is túl édes. Édesebb lekvár használata esetén kevesebb cukrot használjunk, különben túl édes lesz a hab! Elkészíthetjük friss gyümölcsböl is. Ebben az esetben a feldarabolt cseresznyét kicsit főzzük fel kevés fahéjjal és szegfűszeggel. A levét szűrjük le, és a gyümölcshúst botmixerrel pürésítsük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, majd hozzákevertem a gyümölcslekvárt is.
A kihűlt vaníliakrém tetejére kanalaztam.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésEz annyira guszta. Nagyon találékony vagy Era!
VálaszTörlésKöszi: Ági
Köszi! És finom is volt...:))
VálaszTörlésNagyon guszta.Nagyi is készített málnából ilyen habot régen.
VálaszTörlésÚgy tűnik, a nagymamák mindenütt egyformák...:)))
VálaszTörlés