Ezt az ételt a testvéremnél ettem először. Ő az anyósától tanulta, az anyós meg valószínűleg a francia barátnőjétől. A libazsír miatt nem kifejezetten diétás darab, de ezt az összetevőt nem érdemes kihagyni belőle, mert a káposztának különlegesen finom ízt ad. Ha valaki mégis nagyon óckodik tőle, használjon helyette olajat.
Ami mégjobban fel tudná dobni, az néhány szelet jófajta bacon a káposzta alá, és a tetejére. Nekem sajnos most nem volt itthon, úgyhogy ez kimaradt. Helyette tejfölt tettem a tetejére...
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 nagyobb egész csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
1 nagyobb alma
1 nagy pohár tejföl (450gr)
2 teáskanál majoranna
só
bors
libazsír
A káposztát kicsit kimostam, és jól kicsavaram. Egy nagyobb lábasban 1 nagy evőkanál libazsírt olvasztottam, és a káposztát kissé megpirítottam. Közben hozzáadtam két gerezd fokhagymát, a két teáskanál majorannát, sóztam és borsoztam.
A csirkemellet vékonyan felszeleteltem, befűszereztem (én most gyros fűszersóval, de tetszőlegesen fűszerezhető) és nagyon kevés kacsazsírban mindkét oldalát picit elősütöttem.
Egy nagyobb jénaiba elosztottam a káposzta felét, ráreszeltem az almát, ráfektettem a lilahagymát és a csirkemellet. Befedtem a maradék káposztával, és a tejföllel.
200 fokra előmelegített sütőben fedő alatt 1 órán keresztül sütöttem.
Finom dagasztás nélküli tönkölykenyeret ettünk hozzá. Ez a kenyér önmagában is megérne egy posztot, annyira jó lett. Idáig a DNK nem tudott versenyre kelni a rendes dagasztott kenyereimmel, nem is csináltam túl sűrűn. Most viszont hirtelen ötlettől vezérelve kicsit módosítottam rajta, és hihetetlenül finom lett. De ezt majd tényleg egy következő posztban...
Uhhh, ismét ízkavalkád! Era, Te tudsz valamit! ;o)
VálaszTörlésÁgi
Ez a recept nem az én érdemem. Én csak megcsináltam...:)
VálaszTörlésNagyon guszta, muszály vagyok menni ki a konyhába valamit enni mert megéheztem a látványtól!
VálaszTörlés:))))
VálaszTörlésGratulálok díjad van nálam, gyere vidd el!
VálaszTörlés