2011. május 26., csütörtök

Szalonnás palacsinta







Egész nap nem volt kedvem enni, mert nem voltam túl jól, diétás ételekhez meg pláne nem volt hangulatom. Délután aztán megérkezett az étvágyam. Valami sajtos-tejfölös-szalonnás ételre vágytam, ami hamar elkészül. Akkor jött az ötlet, mi lenne, ha amerikai palacsintát csinálnék, de nem édes tésztával, hanem sóssal. A gondolatot tett követte. Először csináltam ezt a palacsintát, de az is biztos, hogy nem utoljára...

Hozzávalók a palacsintához:
1 bögre liszt (3 dl)
1 bögre tej
2 tojás
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál szalonnazsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor

bors

A tetejére
20 dkg kockára vágott kolozsvári szalonna
tejföl
reszelt sajt

Először a szalonnát sütöttem meg, hogy a zsírját fel tudjam használni a palacsintához.
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kevertem. A palacsintasütőt felforrósítottam, és kis merőkanállal kerek halmokat tettem rá a masszából. (Amikor a tészta tetején megjelennek a kis buborékok, akkor kell megfordítani.)
A kisült palacsintákat tejföllel kentem meg, megszórtam sült szalonnával és sajttal.

5 megjegyzés:

  1. Hát, rögtön elájulok! Kész merénylet ellenem most, gyümölcsnapon! Istenien néz ki! JAj, de megkívántam! No, talán majd vasárnap.:)

    VálaszTörlés
  2. Rég jártam itt (mentségemre legyen mondva, hogy saját blogomon is), és pont egy ilyen finomság vár???!!! Amikor fogyókúrázom! Nagyon szeretem a sós palacsintákat, és ilyet még nem ettem, ötletes.

    VálaszTörlés
  3. Szia Csiperke,
    Megcsinaltam, es nagyon finom lett! Koszi a receptet!

    VálaszTörlés