2011. május 10., kedd

Spagetti camambertes mártással







Múlt héten a testvéremnél voltam, és megkért, hogy főzzek valami tésztaételt. Körülnéztem a hűtőjében, és amit találtam, azt mind felhasználtam. Annyira finom lett, hogy ma muszáj volt megismételnem.
Klassz, hogy ilyen jó idő van, és akár a kertben is tudok fotókat készíteni, csak a kutyát sajnálom nagyon.
Minden alkalommal, amikor kimegyek egy tányérral a kezemben, extázisba jön, mert azt hiszi, hogy neki viszem...


















Hozzávalók:
125 gr camambert
2,5 dl tejszín
2 fej hagyma
3 gerez fokhagyma
2 paprika
2 sárgarépa
1 konzerv kukorica
30 dkg mirelit borsó
20 dkg füstölt főtt sonka
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
1 csomag spagetti

A spagettit megfőztem enyhén sós vízben.
Egy evőkanál olajon megfonnyasztottam a szeletekre vágott hagymát, hozzáadtam az apróra vágott répát és paprikát. Lejjebb vettem a lángot, és félig puhára főztem a zöldségeket. Hozzáadtam a felkockázott sonkát, a kukoricát és a borsót. Tovább pároltam, amíg a borsó is megpuhult. Ekkor felöntöttem a tejszínnel, és beletettem a felvágott camambert, és a zúzott fokhagymát. Óvatosan kevergetve addig melegítettem, amíg a sajt teljesen elolvadt. Ekkor belekevertem a felaprított petrezselymet, és lehúztam a tűzről.
Spagettivel tálaltam.






4 megjegyzés:

  1. Ez ismét kipróbálandó közé kerül. Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz, ki kell próbálni, köszi.

    VálaszTörlés
  3. Most akkor kapott az a szegény kutya vagy nem ? :)

    VálaszTörlés
  4. Ebből nem...:))
    Különben is hagyma van benne, azt meg kutyák nem ehetnek. De kapott más finomságot.:)

    VálaszTörlés