2010. december 9., csütörtök

Kókuszos-mandulás csók





A napokban majonézt csináltam, amihez csak a tojás sárgája kell, így valamit kezdenem kellett a fehérjével. Tojás fehérjéből mi mást is lehetne csinálni, ha nem sütit?
Volt itthon kókuszom és mandulám is, így ennek a kettőnek a kombinálásából született meg az alábbi recept.

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
10 dkg gyümölcscukor vagy xylitol (én fele-fele arányban használtam)
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg durvára darált mandula
1 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
1 tábla étcsokoládé a tetejére (az én esetemben ez most diabetikus mandulás csoki volt)

A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, a mandulát és a citrom héját, majd hozzászitáljuk a lisztet is.
Sütőpapírrral kibélelünk egy tepsit, és dió nagyságú halmokat teszünk a masszából egymástól 2-3 cm távolságra. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, még egy kicsit szilárdulni fog, ahogyan hül, de nem lesz kemény.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és belemártjuk a süteményeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése