tag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post3441677143654524030..comments2024-03-14T13:52:52.582+01:00Comments on Csiperke blogja: Csokis-kávés pohárdesszertCsiperkehttp://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-62731968627565890782011-05-11T12:34:36.705+02:002011-05-11T12:34:36.705+02:00Megpróbálom, köszi.Megpróbálom, köszi.Ágneshttps://www.blogger.com/profile/01359426523278980253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-2566532212972946482011-05-10T19:06:04.409+02:002011-05-10T19:06:04.409+02:00Akkor ne kávézselét csináljál, hanem csinálj kávés...Akkor ne kávézselét csináljál, hanem csinálj kávés tejszínhabot. Pici vízben oldd fel a nescafét, és keverd hozzá a a cukorral felvert tejszínhabhoz. Nem ártana azért hozzá egy pici instant zselatin sem, hogy ne essen össze a hab.<br />Így nem lesz zselés, mégis jó állaga lesz a habnak. Csak akkor a csokiréteget tedd alulra...Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-54471115896649045312011-05-10T18:09:09.436+02:002011-05-10T18:09:09.436+02:00Köszi Era, nem is tudom, hogy van-e zselatin, de m...Köszi Era, nem is tudom, hogy van-e zselatin, de mintha lenne. Csabi kóstolt egyszer kávézselét és nem ízlett neki. Ezért gondoltam, hogy lehet-e nem leönteni, hanem a többi réteget rátenni a kávéra.Ágneshttps://www.blogger.com/profile/01359426523278980253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-77653536379443782762011-05-10T12:21:11.870+02:002011-05-10T12:21:11.870+02:00Ági! Manilában nincs zselatin? Ha akarod, küldök n...Ági! Manilában nincs zselatin? Ha akarod, küldök neked...:)Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-86227284042242165552011-05-10T12:20:34.884+02:002011-05-10T12:20:34.884+02:00Köszi Ami!:)Köszi Ami!:)Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-89242163861157801732011-05-10T12:08:25.922+02:002011-05-10T12:08:25.922+02:00Nagyon extra lett :)tetszikNagyon extra lett :)tetszikAmihttps://www.blogger.com/profile/10090788310885471061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-13384798116065927252011-05-10T10:34:05.171+02:002011-05-10T10:34:05.171+02:00Hogy érted azt, hogy simán csak kávéval? Leöntenéd...Hogy érted azt, hogy simán csak kávéval? Leöntenéd kávéval a csokihabot, vagy hogy?<br />A kávézselé egyébként a legfinomabb része...:)<br /><br />Felverni csak jól lehűtött tejszínt lehet. Amikor szobahőmérsékletűvel próbálkoztam, nekem is vaj lett belőle... A biztos siker érdekében sokszor habfixálót használok a tejszínhez. Elkezdem felverni, és amikor már kezd felverődni, hozzáadok egy csomag habfixálót, és azzal verem tovább. Arra is vigyázni kell a tejszínnél, hogy ne verd túl keményre, mert akkor tényleg könnyen vaj lesz belőle. A legjobb állagú tejszínt kézi habverővel állítottam elő, bár ehhez némi férfiúi segítséget is igénybe vettem...:)Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-51333389430525986532011-05-10T06:43:04.948+02:002011-05-10T06:43:04.948+02:00Két kérdésem lenne ezzel a recepttel kapcsolatban:...Két kérdésem lenne ezzel a recepttel kapcsolatban:<br />- Nem rossz-e, ha nem kávézselével, hanem csak simán kávéval készítjük?<br />- Mi az oka, hogy több esetben nem lehet felverni a zacskós tejszínt? Inkább különválik folyékony valamivé, és szinte vaj sűrűségűvé.Ágneshttps://www.blogger.com/profile/01359426523278980253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-862416590104276626.post-46712662864965440152011-05-09T20:51:32.588+02:002011-05-09T20:51:32.588+02:00Hát ez nagyon finom, hát elcsábulnék......Hát ez nagyon finom, hát elcsábulnék......Mritahttps://www.blogger.com/profile/00506666008058880331noreply@blogger.com