Édes, krémes, nagyon csokis. Aki egyszer kipróbálja, soha többet nem készít többet zacskós pudingot. Készülhet erdei gyümölccsel, de eperrel is nagyon finom.
Hozzávalók 8 kisebb pohárhoz:
4 tojás sárgája
40 g keményítő
10 dkg xilit vagy cukor
1 ek kakaó
40 g étcsokoládé
5 dl tej
0,5 dl tejszín
a habhoz:
4 tojás fehérje
8 dkg xilit
1 tk vanília kivonat
a tetejére:
40 dkg erdei gyümölcs, vagy eper
2 ek xilit
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a xilittel (cukorral), a keményítővel, a kakaóval, és fokozatosan hozzáöntjük a tejszínnel elkevert tejet, és csomómentesre keverjük.
Lassú tűzön folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk vigyázva, hogy ne forrjon fel, mert akkor kicsapódik a tojássárga. Ha a puding besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokit. Amikor felolvadt, elkeverjük, és poharakba töltjük. (kb. 2 evőkanál/pohár)
A habhoz a fehérjét a xilittel (cukorral) kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliát is, és még egy kicsit verjük a habot, hogy a vanília teljesen elkeveredjen benne. Kanállal halmokat rakosgatunk egy nagyobb tányérra (összesen 16 legyen), és 1 percre betesszük a mikróba.
A vaníliás habot a pudingra tesszük. (A hab napok múlva is kemény marad.)
A gyümölcsöt 2 evőkanál xilittel (cukorral) néhány percig főzzük úgy, hogy a gyümölcs levet engedjen, de még ne essen szét. Lehűtjük, és tálaláskor a puding tetejére kanalazzuk.