2015. április 12., vasárnap

Sült édeskömény és egyéb zöldségfajták






Kitűnő köret főleg a szárnyas húsok mellé, legyen az ropogós csirkecomb, sült kacsacomb, vagy éppen fűszeres csirkemell.

Hozzávalók 2 személyre:
1 édeskömény
1 nagyobb sárgarépa
1 kaliforniai paprika
1 nagyobb lilahagyma
1 ek kókuszzsír
1 ek szójaszósz

A hozzávalókat vékony csíkokra vágjuk, a hagymát a szokásosnál kicsit vastagabbra.
Egy mélyebb serpenyőben vagy wokban felhevítjük a kókuszzsírt, beletesszük az édesköményt és meglocsoljuk szójaszósszal. Sózni külön nem kell, mert a szójaszósz éppen elég sós.
Addig pirítjuk, amíg majdnem teljesen megpuhul, de még azért roppanós marad. 
Félretesszük, és a répát kezdjük el pirítani. Amikor már majdnem teljesen elkészült, hozzáadjuk a paprikát és a hagymát, megsózzuk, és még kb 2 percig pirítjuk, majd visszatesszük az édesköményt, átforgatjuk az egészet, és lehúzzuk a tűzről.