2014. október 20., hétfő

Nyúlcomb mustáros-hagymás pácban






Vettem egy egész nyulat. A gerinc melletti szűz részt serpenyőben megsütöttem, és tortillában lelte végzetét. A csontos részekből nagyon finom leves készült, míg a combok... A combokról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. 4 napig pácolódtak, majd alacsony hőmérsékleten sültek, míg puhán és porhanyósan omlottak szét a szánkban...


 Hozzávalók:
4 db nyúlcomb
1 nagy fej hagyma
fél fej fokhagyma
2-3 babérlevél
fél kk kakukkfű
fél kk fektebors
mustár
kb 0,5 l olaj (annyi, hogy a húst teljesen ellepje)


A combokat alaposan bekentem mustárral, és egy tálba tettem. Ráhalmoztam a karikára vágott hagymát, fokhagymát. Az olajban elkevertem a fűszereket, és ráöntöttem a combokra. Négy nap után kivettem a hűtőből, a húsokat alaposan megtöröltem, megsóztam, és kevés olajon mindkét oldalon 1-1 percig pirítottam. A combokat ezután tepsibe tettem, felöntöttem a pácolaj felével, és lefedve 130 fokon sütöttem, amíg a hús már majdnem leomlott a csontról. Akkor levettem a fóliát,  feljebb vettem a hőmérsékletet, és még picit pirítottam a combokon. Az elkészült húsról papír törlővel leitattam a felesleges olajat, és pirított hagymakockákkal megszórt salátával tálaltam. (Férj kapott mellé némi pecsenyeolajban sült krumplit is.)