Keresés ebben a blogban

2011. június 29., szerda

Grillezett csirkemell mézes-balzsamecetes lilahagymával és mozarellával sütve, őszibarackos salátával







Régebben többször csináltam hagymás-barackos csirkemellet, mert nagyon szeretjük, de mostanában valahogy elfelejtkeztem róla. Ma a férjem nagyon szép barackot hozott, és egyből eszembe jutott ez az étel. Aztán gondoltam mégegyet, és a barack a salátába került, a húsra pedig csak a lilahagyma és a mozarella. Ez így egy könnyű, diétás étel, de ha valaki nem diétázik, egy kis sült krumpli, vagy krumplipüré nagyon jól illik hozzá. (A rizs nem annyira.)

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2 fej lilahagyma
10 dkg mozarella
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
kevés olaj a sütéshez
só, bors

A salátához:
fél jégsaláta
1 pritaminpaprika
2 őszibarack
öntet:
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál repceolaj (vagy tetszőlegesen bármilyen olaj)
2 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
só, bors

A csirekemellet megmostam, és felszeleteltem. Kicsit kikloppfoltam, sóztam, borsoztam, és kevés olajban mindkét oldalát megpirítottam. (Nem kell sokáig sütni, ne szárítsuk ki!) A hússzeleteket egy tűzálló tálba fektettem.
A lilahagymát felszeleteltem, kevés olajon megfonnyasztottam, rácsorgattam egy evőkanál mézet, és két evőkanál balzsamecetet. Amikor minden leve elpárolgott, lehúztam a tűzről, és elosztottam a hússzeletek tetején. Egy 10 dkg-os mozarellát vékonyan felszeleteltem, és ráfektettem a hagyma tetejére. Előmelegített sütőben a sajtot pár perc alatt rápirítottam.

Amíg a hús a sütőben volt, feldaraboltam a barackot és meglocsoltam egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg. A paprikát vékony szeletekre vágtam, és abban a serpenyőben, amiben a hagymát pároltam, kicsit átpirítottam. A salátát felszeleteltem, és összekevertem a paprikával. Tálaláskor meglocsoltam az öntettel, és rászórtam a barackdarabokat.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi is szeretjük a csirkemellet őszibarackkal. Én csak megsózom, lisztbe forgatom, kisütöm nagyon kevés olajjal az alján és ezzel a gyümölccsel már fogyasztható. Hihetetlenül egyszerű, de nagyon finom étel.
Amit te csináltál Era, az nemcsak guszta de még ráadásul a saláta miatt egészséges is.
Ági

Csiperke írta...

Én is szoktam lisztbe forgatva megsütni a csirkemellet, de utána rápakolom az őszibarackot, és sajtot teszek rá, amit ráolvasztok. Viszont a hagymás változat rendkívül különleges, nekem az a kedvencem. Ha egyszerű és gyors barackos csirkét akarok, akkor csíkokra vágom a csirkemellet, és amikor megsült, hozáadom a barackot, és jól átforrósítom a csirkével.

Éva írta...

Ma már megint nagyon fincsit főztél, nagyon guszta!

Kreatív konyha írta...

Most az az érdekes szituáció állt elő, hogy megtetszett a bejegyzésedben az étel, viszont a hozzászólásokban írt őszibarackos csirke sajttal megoldás még inkább! Vittem az ötletet :)

Csiperke írta...

Köszönöm Éva! Tényleg nagyon finom volt!

Mónika! A sima barackos-sajtos is nagyon-nagyon finom! Nem fogsz benne csalódni, és szerintem a gyerekek is szeretni fogják!

Ami írta...

Nagyon guszta lett, szívesen megkóstoltam volna :)