Keresés ebben a blogban

2011. május 19., csütörtök

Dubarry csirkemell





 
Nem szeretem a karfiolt. Nem is tudom miért vettem. Egy hétig nézegettem a hűtőben, mire rászántam magamat, hogy megcsináljam. Gondoltam csirkével talán nem lesz annyira rossz. Így végül a dubarry csirkemell mellett döntöttem annak ellenére, hogy a besamel mártást sem szeretem.
Miután megkóstoltam a végterméket, nem is értettem miért tartózkodtam a karfioltól és a besameltől idáig. Mert egészen finom lett. Most nem tudom eldönteni, hogy az én ízlésem változik, vagy ennyire zseniálisan főzök? (de azt hiszem az előbbi :) A besamel mártáshoz elég kevés tejet tettem, viszont annál több tejfölt. Nem rontotta el... Salátát ettünk hozzá, szimpla balzsamecetes öntettel.

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
1 közepes karfiol
30 gr vaj + 1 evőkanálnyi a sütéshez
30 gr liszt
1 dl tej
300 gr tejföl (12 %-os)
sajt
olaj
só, bors

A karfiolt megmostam, a rózsákat levágtam a szárról, lobogó sós vízben, fedő alatt kb 20 perc alatt megfőztem, és leszűrtem.
A csirkét vékonyan felszeleteltem, sóztam, borsoztam, az evőkanálnyi vajon elősütöttem, és egy jénaiba sorakoztattam. A szeleteket megpakoltam a főtt karfiollal.
Abban a serpenyőben, amiben a csirke sült felolvasztottam 30 gr vajat, rászórtam a lisztet, pár pillanatig együtt pirítottam, majd fokozatosan hozzákevertem a tejet. Lehúztam a tűzről, és kikevertem a tejföllel. Sóztam, borsoztam, és ráhalmoztam a csirkére. Sajttal megszórtam, és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütöttem.




4 megjegyzés:

Unknown írta...

Guszta lett! Ugye milyen finom? Nekem egyik kedvencem. Szerintem egy rossz emlék is lehet az oka, hogy nem szeretted a karfiolt, meg a besamelt. Ha jól vannak elkészítve, akkor viszont nagyon finomak tudnak lenni. Tejföllel pedig kifejezetten ízletesebb. Én még néha teszek hozzá reszelt szerecsendiót, ez plusz ízhatás.

Csiperke írta...

Tényleg finom, úgyhogy köszi a tippet! :)

Mrita írta...

Kukkants be hozzám meglepetés vár: http://ritaennielvezet.blogspot.com/ a május 22-i bejegyzésnél.

Névtelen írta...

Hello it's me, I am also visiting this web site regularly, this
site is in fact good and the people are truly sharing good thoughts.


My webpage Pest Control Equipment Burnaby BC