Keresés ebben a blogban

2015. február 1., vasárnap

Zöldséges csirkeragu





Egyszerű, gyors és nagyon finom. Ehetjük tésztával, rizzsel, krumplival, vagy csak úgy magában.
Ha dupla mennyiségű zöldséggel készítjük, köret sem kell hozzá.

Hozzávalók:
2 db csirkecombfilé bőr nélkül
40 dkg mirelit vegyes zöldség
1 púpozott ek zsír, vagy 2 ek. olaj (nálam most éppen kókuzszsír)
1 dl tejszín
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
só, bors, majoranna

Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és beledobjuk a felkockázott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával, majd hozzákeverjük a mustárt is. Amikor már pirul a húsdarabok széle, a zúzott fokhagymát is beletesszük, és még egy percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a tejfölt is. Hozzáadjuk a fagyos zöldségeket is, annyi vizet adunk hozzá, hogy teljesen ellepje, és alacsony lángon főzzük tovább. Mire a víz elfő, a hús és a zöldségek is tökéletesen megpuhulnak. Ha szükséges, a végén még sózzuk, borsozzuk.



7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recepted. Már tegnap is nézegettem, hétvégén kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Majd írd meg hogy ízlett! :)

      Törlés
  2. Szia, most találtam rá a blogodra, hasonlót szoktam én is csinálni, most megpróbálom majd a te verziódat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Kíváncsian várom majd, hogy ízlik...:)

      Törlés
    2. Nekem nem főtt el a víz, de ezen túllendültem, hogy kicsit masszás, jól ment a rizshez. Ja, és pulykával csináltam, finom lett. Mondjuk a tejszín nem ront el semmit :)

      Törlés
  3. Egy csirkecombfilé kb. hány dkg?

    VálaszTörlés