Keresés ebben a blogban

2013. június 5., szerda

Mustáros csirkemellérmék fetás-snidlinges tzatzikival grillkenyéren







Tzatzikit akartam enni, de nem volt kedvem fokhagymát pucolni, viszont volt snidlingem a mélyhűtőben, így egy hirtelen ötlettől vezérelve ezt kevertem a tejfölbe, majd pici fetával bolondítottam meg. Igen nagyon finom lett.
A grillkenyér (vagy lepénykenyér) iránti rajongásom töretlen, és szívesen nyúlok hozzá, ha valami gyors ebédet vagy reggelit kell prezentálnom. A tészta 2-3 napig elvan a hűtőben, csak kiveszek egy darabkát, kinyújtom, és egy perc alatt megsütöm.

Hozzávalók:
csirkemell tetszés szerinti mennyiségben (én csak fél csirkemellet sütöttem most kettőnknek)
só, bors, majoranna, mustár
1 ek kacsazsír

1 kígyóuborka
2 dl tejföl
2 ek aprított snidling
egy darabka morzsolt fetasajt

50 dkg liszt
2 ek tejföl
2 ek olaj
2 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tk só
annyi víz, amivel egy nem túl lágy, jól gyúrható tésztát kapunk.
(ez az adag mérettől függően 6-8 lepényre elég)

A lisztből, tejfölből, olajból és a vízből a cukor és a só hozzádásával egy könnyű tésztát dagasztottam, és letakarva hagytam, hogy a duplájára keljen. Miután a tészta megkelt, kicsit átgyúrtam.
Az uborkát uborkagyalun lereszeltem, és elkevertem a tejföllel. Egyhén sóztam, hozzákevertem a fetát  és a snidlinget.
A csirkemellet felkarikáztam, sóztam, borsoztam, ízesítettem majorannával és átkentem mindkét oldalát egy kevés mustárral. Egy evőkanál kacsazsíron mindkét oldalát megpirítottam.
A tésztából kisebb ököl nagyságú gombócokat vettem ki, lisztezett felületen palacsintasütő méretűre nyújtottam, és abban a zsírban amiben a csirke sült, mindkét oldalát megsütöttem. (amikor a tészta elkezd hólyagosodni, akkor lehet megfordítani.)
A lepényeket jól megpakoltam tzatzikival és sültcsirke-darabokkal, és félbehajtva tálaltam.

8 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jaj de guszta! A fiam kedvenc kajája, be kell iktatnom a jövő heti menübe:-)

Seffer Lilla írta...

Nem semmi, nekem is jöhetne, lehet ebédre el is készítem!

Marcell írta...

Szia, jól néz ki, csak egy kérdés merült fel: tényleg nem kell bele élesztő, vagy csak kimaradt?

Seffer Lilla írta...

Mennyei volt...:) a lepényből maradt holnap reggelire is...:)

Csiperke írta...

Jujj, köszi, hogy szóltál! Csak véletlenül hagytam ki, már javítom is...

Csiperke írta...

Tettél bele élesztőt?? Monjuk élesztő nélkül sem rossz a tészta, de én az élesztőseket jobban szeretem...

Blogkonyha írta...

Ez a grill kenyér, ez valami csuda! Máris mentem! Nagyon jól néz ki!!!!

Névtelen írta...

Hogy kell felkarikázni egy csirkemellet?? :) jó, értem én, csak mégis olyan furcsa ez a párositás; mert egy hagyma, vagy egy répa, az oké...
bocsi