Keresés ebben a blogban

2013. május 11., szombat

Vajon sült bazsalikomos tavaszi csirke





Megint egy egyszerű és gyors vacsora, amit pillanatok alatt el lehet készíteni. A kissé megbarnított vaj fantasztikus ízt ad a csirkének. Férfiak ehetik krumplival vagy rizzsel, vonalaikra ügyelő hölgyek a köretet el is hagyhatják.

Hozzávalók 2 személyre:
fél csirkemell
8-10 db félbevágott koktélparadicsom
1 db felszeletelt paprika
1 csokor felkarikázott újhagyma (vagy főzőhagyma szára)
2-3 ek konzerv kukorica
2 ek bazsalikomos olívaolaj
kb 20 g vaj
1 ek bazsamecet
só, bors
tálaláshoz kevés fetasajt

A csirkemellet felkockázzuk, és elkeverjük a bazsalikomos olívaolajban. Minél tovább pácoljuk annál jobb, de ha nincs sok időnk, 20-30 perc is elég. Akinek nincs éppen otthon bazsalikomos olívaolaja, az használjon sima olívaolajat, és szórja meg a csirkét bazsalikommal. (Bazsalikomos olívaolajat amúgy házilag is könnyedén készíthetünk, ami aztán kiválóan használható görög salátához, tésztákhoz, vagy húsok pácolásához.)
Egy serpenyőbe dobjuk a vajat, és addig pirítjuk, amíg a színe aranybarna lesz. Ilyenkor az illata enyhén a dióra emlékeztet. Hozzáadjuk a húst, és átforgatjuk, hogy a barnított vaj mindenhol bevonja. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a balzsamecetet, és készre sütjük. Végül hozzáadjuk a zöldségeket, és még 2 percig pirítjuk. Tálaláskor kevés fetasajttal szórjuk meg.






1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ez tényleg nagyon egyszerű és gyors étek. Meg is jegyzem magamnak! Nagyon finoman ízesítetted, a köretet én is elhagynám mellőle...Guszta!!!