Keresés ebben a blogban

2013. május 27., hétfő

Aszalt szilvás pohártorta






Megint egy rém egyszerű, mégis nagyon finom "pohártorta". Eredetileg eperrel akartam készíteni, de valahogy titokzatos módon elfogyott, mielőtt felhasználhattam volna. (A férjem már Csiperke helyett Eperkének hív, annyi epret tüntetek el mostanában.:)  Eper helyett így aszalt szilvához kellett nyúlnom, de így is nagyon finom volt.

Hozzávalók 6 adaghoz:
250 g mascarpone
400 ml tejszín
100 g aszalt szilva
100 g étcsokoládé
80 g porcukor
1 tk vaníliakivonat
12 db babapiskóta
3-4 ek narancslikőr (vagy egyéb más édes likőr)
2 tk zselatin
2-3 ek tej

A babapiskótát összetörtem, és meglocsoltam narancslikőrrel.
A mascarponét kikevertem a porcukorral, és hozzáforgattam a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint elkevertem a tejjel, alacsony lángon felolvasztottam, és óvatosan belekevertem a tejszínes krémbe.
A krémet három felé osztottam. Az elsőbe apróra vágott aszalt szilvát kevertem, és elolszlattam a poharak alján. Rászórtam a likőrös babapiskótamorzsa felét. A csokoládét gőz felett megolvasztottam, és óvatosan beleforgattam a következő adag krémbe. A csokis réteg tetején elolszlattam a maradék babapiskótát. Az utolsó rész krémhez kevertem a vaníliakivonatot, és ezzel fedtem be a piskótát. Hűtőbe tettem egy éjszakára.





5 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Nagyon guszta, most el is kanalazgatnám:-)

trollanyu írta...

Nagyon klassz, imádom az ilyen pohárkrémeket, akármilyen gyümölcssel:) Az eper mostanában nálunk is főszereplő és nagyon fogy.

Blogkonyha írta...

Pohártorta... De jó szó! Nagyon tetszik!

Kalocsai Sándor írta...

utólagos engedelmeddel, felteszam a facebook-oldalamra: www.facebook.com/magzsola :-)

Csiperke írta...

Csak egészen nyugodtan...:)