Keresés ebben a blogban

2013. február 23., szombat

Serpenyős zöldséges csirke






Nagyon szeretem ezeket a serpenyős ételeket. Nem elég, hogy gyorsan, maximum 15-20 perc alatt elkészülnek, ráadásul nagyon finomak is. Ez az étel ebben a formában mostanában heti rendszerességgel előfordul nálunk, és egyenlőre nem tudjuk megunni.

A fenti kép érdekessége, hogy rajta van a kutyám, de mivel hófehér, teljesen beleolvadt a háttérbe.:)

Hozzávalók: (2 személyre)
20-25 dkg csirkemell
1 nagy, vagy 2 normál méretű sárgarépa
1 pritaminpaprika
1 nagy hagyma
2 evőkanál mungóbabcsíra (vagy bármilyen csíra)
1 konzerv kukorica fele
kb. 1 ek worchester szósz
só, bors
1-2 ek kacsazsír

A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük worchester szósszal.
Serpenyőben egy evőkanál kacsazsírt hevítünk, és megpirítjuk a húst. Amíg a hús sül, lereszeljük a répát, vastagabb szeletekre vágjuk a hagymát, és a pritaminpaprikát.
Ha a hús átsült kiszedjük, és a helyére tesszük a zöldségeket. Ha szükséges, még egy kis kacsazsír teszünk hozzá. Amikor a zöldségek már roppanósra sültek, hozzáadjuk a csírát és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a húsdarabokat is. Jól átforrósítjuk az egészet, és azonnal tálaljuk.








3 megjegyzés:

  1. De jó! Pont valami ilyesmire vágytam! Holnap meg is csinálom! (A csírát hol vetted?)
    Edna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Edna! A csírát a Lidl-ben vettem a japán héten. Nem tudom, hogy ezt a fajtát lehet-e még kapni, de bármilyen más konzerv csíra megteszi!

      Törlés
  2. Egy könnyed vacsorára nagyon megfelel:))

    VálaszTörlés