Keresés ebben a blogban

2012. december 3., hétfő

Rumkókusz torta





Ez a torta talán a legcsúnyább amit valaha csináltam, de mellette az egyik legfinomabb is. Éppen úgy mint a chokito. Ronda és finom. A piskótának nincs töményen kókusz íze, éppenhogy megízesíti a kókusztej a piskótát, viszont krémessé és lággyá teszi. Tulajdonképpen krém nélkül is tökéletesen megállná a helyét, annyira finom.
Itt szintén érvényes amit a kókuszos csirkénél írtam, a szárított kókuszreszelékből házilag előállított kókusztej a sütemény elkészítéséhez nem alkalmas! Az nem elég sűrű, krémes, és nem megfelelő a zsírtartalma. Azoknak ajánlom ennek a süteménynek az elkészítését, akiknek van otthon igazi kókusztejük, vagy hajlandóak beruházni rá. (Ennek hiányában a piskótánál inkább kísérleteznék 2 dl zsíros tejszín és 1 dl zsíros tej keverékével, a krém pedig természetesen tejszínnel is elkészíthető.)

Hozzávalók:
3 dl kókusztej
25 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
4 cl dl fehér rum
35 g kakaó
10 g sütőpor

csokikrém:
1.5 dl kókusztej
250g félédes csokoládé
10 dkg vaj
maradék piskóta
+1-2 ek fehér rum
tetejére:
kókuszreszelék


A piskóta hozzávalóit egy edényben habverővel simára kevertem. Egy 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Nekem a piskóta eléggé felpúposodott, ezért a tetejét levágtam, összemorzsoltam, és meglocsoltam a rummal.
A kókusztejet felforraltam, és lehúztam a tűzről. A csokoládét beletördeltem, hagytam elolvadni, majd simára kevertem. A vajat habosra kevertem, és beleforgattam a kihűtött csokit. A csokikrémet kettéosztottam, és az egyik felében elkevertem a rumos piskótamorzsát. A kettévágott piskótát ezzel a krémmel kentem meg, a tetejét pedig az üresen hagyott csokikrémmel kentem át, majd megszórtam kókuszreszelékkel.





17 megjegyzés:

Éva írta...

Szerinted mi a csúnyaság ebben a tortában? Nagyon jól néz ki, egyszerű és nagyszerű. Az íze a lényeges és az biztos finom!Imádom a kókuszos sütiket!

Csiperke írta...

Az, hogy nincs az oldala szépen bevonva, és nem túl látványos. :)
De az íze tényleg nagyszerű volt! :)

Juditka írta...

Azt a kis szeletet elfogadnám:)Szerintem nem kell mindig olyan tökéltességre törekedni,azt hagyjuk meg a cukrászmestereknek. Ez a torta így szép, ahogy van és hogy szívből készíti az ember az mindent felülmúl.

Csiperke írta...

Tulajdonképpen tökéletesen igazad van. Köszönöm! :))

trollanyu írta...

Szerintem is tökéletes, egyáltalán nem csúnya, az ízét meg hozzáképzelem:) Nagyon el tudnám képzelni karácsonyra (is). Szép adventi készülődést kívánok Neked:)

Blogkonyha írta...

Nem is csúnya, miért mondod! Inkább "letisztult" ahogy mostanában fogalmazzák... Az íze csodás lehet! Mentve!

Csiperke írta...

Köszönöm, és viszont kívánom! :)

Csiperke írta...

Letisztult, ez jóóó! :)))

heti menük írta...

Most először vitatkoznom kell veled: Ez a torta nem ronda!!! Én csináltam egyszer egy kávé(k)rémes tortát, amiről lefolyt a krém, na az ronda volt!...Milyen áron mérik a kókusztejet és hol lehet kapni? Még sosem próbáltam, de pont most készülök egy sütés nélküli kókuszos csodára és ha nem túl drága a kókusztej, akkor szívesen kipróbálnám hozzá.:)

Csiperke írta...

Sajnos nagyon drága. Ezt a sógorom vette Bécsben akciósan fogalmamsincs mennyiért, de itthon olyan 1700-1800 ft körül van 1 liter.

sz.marika írta...

Szia!
El kell mondanom, hogy a tortád az egyszerűségével ragadott meg. A kép hozott ide:-)) Tudod, néha a kevesebb több:-)).
Mi is az ilyeneket szeretjük:-) Szerintem tökéletesen néz ki, és biztos finom is, még nem próbáltam, de fogom:-) Köszönöm a receptet:-)

Csiperke írta...

Igazán köszönöm! Kedves vagy! :)

Sárika írta...

Szia :)

A lányom jövő héten szülinapos lesz ( 14 ) Mindenképpen kókuszos tortát kért,első ránézésre,olvasásra megtetszett ez a finomság,és mily véletlen épp lapul egy doboz kókusz tej a kamrám polcán :)bár lehet 2 torta fog születni ugyanis megtaláltam a bounty szelet receptjét is,most küszködök a bőség zavarával :))köszi köszi az isteni recepteket
Üdv: Sárika

Csiperke írta...

Szia! Mindenképpen írd majd meg hogy sikerült!!

Sárika írta...

Szia :)
Ma megszületett a torta,isteni finom volt,mindenkinek nagyon Ízlett. A krémen annyit változtattam hogy adtam még hozzá 2 dl tejszínt,hűtőbe tettem,mikor megdermedt robotgéppel habosra kevertem.Még egyszer köszönöm a receptet:) (kipróbáltam a csokis sűrített tejet is,mondanom sem kell mintegy varázsütésre elfogyott)
Üdv : Sárika

Csiperke írta...

Igazán nagyon örülök, hogy ízlett! :)

Névtelen írta...

Szia! 4 cl vagy 4 dl fehér rum szükséges a piskótába?