Keresés ebben a blogban

2011. november 1., kedd

Vörösboros kacsacomb zöldséges körettel





Ez a kacsa most vörösborral készült, ami nagyon jó ízt adott neki. Köretnek a múltkori zöldséges krumplit ismételtem meg, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nagyon jól harmonizált a kacsával, harmadrészt meg ez most az aktuális kedvencünk.

Hozzávalók:
2 kacsacomb
1 dl víz
0,5 dl vörösbor
1 teáskanál méz
só, bors
rozmaring
fokhagymagranulátum

Köret:
4-5 szem krumpli
2 sárgarépa
1 nagyobb lilahagyma
1 nagyobb paprika
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kókuszzsír (vagy két evőkanál olaj)
olaj vagy zsír a krumpli sütéséhez.

A combokat megmostam, szárazra töröltem, sóztam, borsoztam, megszórtam rozmaringgal és fokhagymagranulátummal. Egy kisebb jénaiba fektettem és felöntöttem a vízzel. 150 fokra előmelegített sütőben, fedő alatt kb. 2 órán keresztül sütöttem.
Miután a hús megpuhult, levettem a fedőt, és felvettem a hőfokot 200 fokra. A borban elkevertem a mézet, és ezzel többször átkentem a combokat az utolsó fél órában, közben néhányszor meg is fordítottam.

A krumplit hasábokra vágtam, bő olajban megsütöttem és félretettem.
A zöldségeket kb. 8 cm hosszú, vékony csíkokra vágtam. Wokban egy evőkanál kókuszzsírt hevítettem. Először a répát forgattam át benne, hozzáadtam a paprikát, és végül a hagymát is beletettem. Meglocsoltam szójaszósszal, és néhány perc alatt megsütöttem. Amikor a zöldségek megsültek, a sült krumplit is hozzáadtam és átforgattam a zöldségekkel.

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Isteni, ez is egy nagyon tuti kaja:) Ez a kacsacomb most nagyon megmozgatta a fantáziámat. Megértem, hogy a kedvencetek a köret, nagyon jól hangzik.

Éva írta...

Nagyon guszta ! Kacsahús nem sűrűn fordul elő a konyhámban , de biztosan nagyon finom, a köretet szívesen megkóstolnám !

Adél írta...

Hmmm..kacsacomb ,de finom falat. Jó is volt,mikor még a nagyi udvarán totyogtak:)