Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 11., vasárnap

Egész csirke csont nélkül, sajttal, sonkával és almával töltve





A barátnőm küldött egy videót az egész csirke kicsontozásáról. Azonnal kellett vennem egy csirkét, hogy ezt kipróbáljam. A videón szereplő úriember ugyanis egészen elképesztő dolgokat művel a csirkével. Én először nem is mertem bevállalni, rábíztam a férjemre a műveletet, mert úgy gondoltam, hogy ehhez nem csak jó technika, hanem erő is kell. Persze miközben csinálta, folyamatosan azon kattogott az agyam, hogy én biztosan jobban csináltam volna, és nehéz volt megállnom, hogy ne vegyem ki a kezéből a kést...:) (Majd a következő csirkével én próbálkozom.:) Egyébként ez sem lett rossz, egyben is maradt, ahogy kell, csak nem lett túl szép. Na de betöltve ebből már úgysem látszik semmi. (A bejegyzés végén megnézhető a videó)
Sajnos a szeletekről nincs képem, mert egy rossz mozdulattal sikerült letörölnöm a memóriakártyáról...:(
A csirke mindenesetre nagyon finom lett.

Hozzávalók:
1 egész csirke
10 dkg füstölt csemege karaj
20 dkg óvári sajt
1 nagyobb alma
majoranna
só, bors
kókuszzsír (vagy olaj)

A csirkét a videón látható módon szétbontjuk.
A belsejét sóztam, borsoztam.
A kiterített csirkére csemegekaraj szeleteket fektettem, megszórtam az apró kockára vágott sajttal és almával. Egymásra hajtottam a két szélét, és madzaggal összekötöztem.
Kívülről is megsóztam, borsoztam, és megszórtam majorannával.
A csirkét egy ecset segítségével mindenhol bekentem kókuszzsírral, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.



9 megjegyzés:

Éva írta...

Akkor ez közös munka eredménye! Nagyon finom lehetett, elképzelem mennyire finom illata volt mikor sűlt!:-)

trollanyu írta...

Még nem láttam kicsontozott egész csirkét, de ki kell, hogy próbáljam én is.Bár nem vagyok valami nagyon jó ebben. Fincsi lehet ez a töltelék.

Iza írta...

Hát ez a kicsontozáa nagyon jó !Én is ki kell hogy próbáljam!Köszi hogy megosztottad az ötletet, én nem hiszem hogy ráakadtam volna erre a netten :)

Vicuska írta...

Professzionálisan el lett készítve, finom!!!

Csiperke írta...

Éva! Az illata valóban fanasztikus volt!

Trollanyu! A csontozásban én sem vagyok jó, de ez az ember olyan könnyedén csinálja, hogy már-már elhiszem, hogy nekem is ilyen jól menne...:)
A töltelék nagggyon finom volt! :)

Iza! Nekem is nagyon tetszik, ezért muszáj voltam közzétenni...:)

Csiperke írta...

Vicuska! A professzionálistól még messze van (mármint a csontozási technikánk), de az biztos, hogy finom volt! A profizmuson még dolgozunk. De gyakorlat teszi a mestert...:)

Vicuska írta...

Elsőre nagyon jó eredmény, idővel legfeljebb felgyorsul a csontozás folyamata :) Az biztos, hogy csak gyakorolni kell! Én a múltkorában combokat csontoztam ki, az elsőkkel alig haladtam, a végén már csak úgy forgattam a kést :D

Csiperke írta...

Na a comb csontozása, amit a legjobban utálok. Valahogy mindig túl sok hús marad a csonton. De megpróbálom majd ezzel a technikával csinálni, szerintem egyszerűbb lesz!:))(A csirkemellel nincs ilyen problémám, az nem nehéz...)

paariza írta...

Ez nagyszerű ! Nem is volt olyan nehéz mint hittem .Ezentúl nem lesz nálunk csontos töltött csirke !