Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 17., szerda

Cukkinis Capellini






Gyors, egyszerű étel, remek módja, hogy a férfiakkal megetessük az egyébként gyűlölt cukkinit. Mivel a cukkini világos színű, ha nem szólunk nekik előre talán észre sem veszik, hogy a raguban zöldség is van. (Persze ez csak akkor igaz, ha a cukkinit megpucoltuk, és nem héjastól tettük az ételbe.) Az én "cukkiniutálómnál" bejött a furfang, vacsora után elárultam neki, hogy mit evett. Megállapította, hogy ő akkor mégis szereti a cukkinit...:)





Hozzávalók:
1 csomag Capellini tészta
2 zsenge cukkini
3 dkg mangalica szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl tejszín
só, bors
csipet őrölt rozmaring
csipet lestyán
reszelt sajt a tetejére

A cukkinit megpucoltam, uborkagyalun lereszeltem, és besóztam. Fél órát állni hagytam, hogy kieressze a levét, majd jól kinyomkodtam.
A szalonnát apró kockákra vágtam, és zsírjára sütöttem. Rádobtam a cukkinit, és néhány percig sütöttem, amíg kicsit összeesett. Belenyomtam a fokhagymát, és elkevertem.
Hozzáadtam a tejfölt a tejszínt, fűszereztem. Jól átforrósítottam, majd belekevertem az előzőleg megfőzött és leszűrt tésztát. Reszelt sajttal tálaltam.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Micsoda furfangos módszer! De valóban így van ha éhes akkor úgy is megeszi nem túrkálgat benne! Nagyon guszta lett !

Kreatív konyha írta...

Trükkös, trükkös :)

Csiperke írta...

Így szerette meg nemrég a spenótot is. Még házasságunk elején megígértette velem, hogy soha nem csinálok neki spenótot, mert utálja. Nemrég csináltam spenótos tésztát, és annak ellenére nem gyanakodott, hogy az bizony rendesen zöld volt. Szóval mostmár a spenótot is szeretjük.:))

Petra írta...

Ahogy olvastam a receptet, elképzeltem az ízeket így együtt, úhhhh, isteni! :)))