Keresés ebben a blogban

2011. március 9., szerda

Hülyeségem története, avagy hogyan ne csináljunk fahéjas-csokis kávét








Ma reggel éppen kávét akartam csinálni, amikoris eszembe jutott a zseniális ÖTLET. Már egy hónapja is van annak, hogy a kávémat fahéjjal főzöm.
Igen ám, de én nemcsak a fahéjas kávét szeretem, hanem a csokisat is. Na itt szabadult el a fantáziám: gondoltam, hogy a kávé és a fahéj tetejére bepasszintok még egy púpozott kiskanál kakaót is a kávéfőzőbe. Előre örültem milyen remek fahéjas-csokis kávét fogok én inni. Úgy éreztem, hogy ezzel az ötlettel már-már a zsenialitás határát súrolom.
Szóval, odatettem a kávét és vártam. Aztán egyszercsak a kávéfőzőm elkezdte az oldalán ezerrel kinyomni a gőzt. Éreztem, hogy ebből már nem lesz Nobel díj, és lekaptam a tűzről. Mikor már kicsit kihűlt, szétszedtem a kávéfőzőt, és láttam mi a baj. A fahéj még átereszti a vizet a kávéhoz hasonlóan, viszont a kakaó már nem. Valamennyi forró vizet magába szívott, jól megkeményedett, és a többi vizet már nem engedte át, ezért jött ki a kávéfőző oldalán a gőz.
Igaz ebből nem lett csokis kávé, de rájöttem hogyan tudok nagy valószínűséggel előállítani 100 %-os kakaótartalmú csokoládét. Szóval ezügyben tovább kísérletezek majd...
Végül főztem le még egy adag sima fahéjas kávét, a bögrémbe tettem egy kiskanál kakaót, fokozatosan kevergetve hozzáöntöttem a forró kávét, majd felöntöttem egy kis tejjel is.
Így lett mégis csokoládés-fahéjas a reggeli kávém...






6 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Ez aranyos volt:) A végére azért mégis csak összejött az elképzelés! A fejlécfotód valami zseniális, legszívesebben egész nap azt nézegetném:)

Csiperke írta...

:))) Ez a fotó az, ami legjobban jellemez engem. Úgy kötődöm a csokoládéhoz, ahogyan Gombóc Artúr, bár nála talán picinykét válogatósabb vagyok. De én és a csoki összetartozunk...:)))

Névtelen írta...

Tetszik, hogy az ilyen eseteket is megosztod. Minden zseniális találmány mögött, sikertelen kísérletek vannak. Ha azokat nem látjuk, nem tudunk tanulni belőle. További jó felfedezést!;o)

Csiperke írta...

Köszi. Csak azért, hogy más már ne kövesse el ezt a hibát...:)
Volt régebben egy műsor, aminek ez is volt a mottója: "mi kipróbáltuk, hogy neked már ne kelljen" :))

skylift26 írta...

Kösz1, épp ezen gondolkodtam, hogy mekkora ötlet lenne kakaoporból kakaót fözni presszó géppel. De ez a cikk nagyon hasznos volt.

skylift26 írta...

Kösz1, épp ezen gondolkodtam, hogy mekkora ötlet lenne kakaoporból kakaót fözni presszó géppel. De ez a cikk nagyon hasznos volt.