Keresés ebben a blogban

2011. február 20., vasárnap

Fügekenyér








Az íze mint a mézes puszedlié, de több annál, a füge és csokoládé nagyon jól harmonizál egymással. Persze nekem mindent el lehet adni, amiben csoki van, de ez tényleg nagyon finom! Egy délutáni tea mellé kisérőnek nagyon jó választás, dobozban hosszú ideig eláll.
A fügekenyér kivitelezése, és a bejegyzés ismét az öcsém érdeme:

Ez a recept egy korábbi munkahelyemről származik, ezúton is köszönet érte Terebess Julikának. Többféleképpen variálható, a füge egy része helyett használhatunk mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt is, a szegfűszeg helyére vagy éppen mellé kerülhet gyömbér, fahéj, reszelt narancshéj, stb. "Áhoty téccik".

Hozzávalók:
20 dkg barnacukor
3 egész tojás
3 ek. méz
10 dkg étcsokoládé (nem túl kicsi darabokra vágva, törve)
20 dkg aszalt füge (kb. 1x1 cm-esre felkockázva)
25 dkg liszt
1 csg sütőpor
0.5 kk őrölt szegfűszeg
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só

 A lisztet a sütőporral, sóval, szódabikarbónával és szegfűszeggel összekeverem. A cukrot az egész tojásokkal habosra verem, majd hozzáadom a mézet, a fügét és csokoládét. Ezután apránként hozzákeverem a lisztes mixet, sütőpapíros tepsibe öntöm, és 160 fokon 30-35 percig sütöm.




Nincsenek megjegyzések: